PROJECTE CONTROVERTIT

Esmena de JxCat a la llei de contractació de serveis

La proposta busca que el tercer sector no perdi els concerts actuals en la proposta presentada per Pere Aragonès

fcasals45523551 madrid 19 10 2018 politica  el vicepresidente del gobierno c181019140155

fcasals45523551 madrid 19 10 2018 politica el vicepresidente del gobierno c181019140155

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) ha introduït una esmena a la proposta de llei de contractes de serveis públics a les persones, en què garanteix que fins que no existeixi una llei marc sobre la concertació de serveis públics amb les entitats del tercer sector i mercantils, els concerts actuals continuaran vigents. La norma, que va començar a gestar-se amb Raül Romeva com a conseller responsable de l’àrea de Transparència, ha sigut enviada al Parlament pel vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, el republicà Pere Aragonès. 

Amb aquest text, JxCat confia que el projecte del Govern català, objecte de polèmica per part de grups polítics de l’esquerra i algunes entitats socials, tirarà endavant amb un ampli consens. Amb tot, el tercer sector social exigeix una clarificació i garantia més grans en aquest aspecte.

JxCat creu que la modificació introduïda en la seva esmena servirà per superar el temor del tercer sector de perdre els actuals concerts (acords plurianuals amb voluntat d’estabilitat pels quals es presten serveis en sectors socials bàsics) amb l’Administració.

Notícies relacionades

La també coneguda com a 'llei Aragonès' busca adaptar la directiva europea sobre contractació de serveis, i prioritzar els criteris de qualitat per sobre del preu, en les relacions amb les entitats i empreses, així com «equilibrar» la realitat del país entre el sector mercantil, el sector social i l’actuació pública». JxCat assegura que, al marge de la CUP, tant els comuns com el PSC i fins i tot el PP recolzaran el projecte.

Debat ideològic

Una altra cosa, apunten, és el debat de fons sobre si l’Administració ha de ser l’encarregada de dur a terme directament la prestació de serveis socials, salut i cultura. Un debat amb un llarg recorregut i en què bona part de les empreses del sector social reivindiquen la seva experiència i professionalitat per prestar aquest servei sense ànim de lucre.