Una baralla amb pals destapa a un grup de tràfic de marihuana a Vacarisses

Els Mossos aturen nou presumptes integrants de la banda i desmantellen un cultiu valorat en 220.000 euros

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181113211118

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181113211118 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dilluns vuit homes i una dona veïns de TerrassaViladecavalls, Rubí i Matadepera per presumptament formar una banda especialitzada en el cultiu i tràfic de marihuana Vacarisses (Vallès Occidental) després d’una baralla amb pals que va destapar una plantació, ha informat la policia catalana aquest divendres en un comunicat.

Els van detenir com a presumptes autors, en diferents graus de participació, dels delictes de lesions, robatori amb violència i intimidació, organització criminal, tràfic de drogues, defraudació del fluid elèctric i amenaces. Els fets es remunten al 30 de maig, quan un conductor va veure tres homes perseguint-ne un altre amb pals pel bosc, per la qual cosa va alertar la Policia Local de Vacarisses, que després va localitzar l’home perseguit ferit en una zona boscosa del carrer de la Rasa.

La víctima va indicar que va ser agredida perquè els tres sospitosos es pensaven que anava a robar a la seva plantació de marihuana, li van treure el mòbil i van fugir a dos vehicles, que van ser localitzats després per Policia Local i Mossos, que van arrestar els dos conductors al trobar als seus cotxes quatre pals.

En llibertat amb càrrecs

Els dos primers detinguts, germans de 35 i 27 anys, van passar a disposició judicial a Terrassa l’1 de juny i van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que la Unitat d’Investigació de Mossos de Terrassa va inspeccionar els voltants del punt on va ser trobada la persona agredida –que finalment va ser aturada per presumpte robatori i va quedar en llibertat després de declarar a comissaria–.

Notícies relacionades

Els agents van localitzar una plantació de marihuana en una casa del carrer de la Rasa de Vacarisses, la qual cosa va reforçar la hipòtesi que la víctima de l’agressió va anar a robar dins del cultiu.

La investigació va acabar amb les nou detencions del 17 de juny, i els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició d’un jutge de guàrdia de Terrassa dimecres. La investigació va permetre desmantellar una plantació il·legal de marihuana amb un valor superior al mercat il·lícit als 220.000 euros.