On Catalunya

Lluny del xivarri

10 platges d'Espanya per on perdre't aquest estiu | Vídeo

Selecció de sorrals allunyats del xivarri situats en entorns naturals

4
Es llegeix en minuts
Europa Press

Arriba l’estiu molts trien la platja per passar les vacances. Anar a les platges urbanes sol ser el més habitual, ja que ofereixen tota mena de serveisi l’accessibilitat és més còmoda.

Però cada cop hi ha més residents i turistes que prefereixen les platges no tan populars, allunyades de la bullícia i situades en entorns naturals, cosa que també suposa més impacte en el medi ambient i que ha fet que diversos municipis prohibeixin l’accés de vehicles a certs espais, o fins i tot limitin la capacitat de persones que hi poden accedir.

A continuació esmentem algunes de les platges més espectaculars i allunyades de l’atrafegament d’Espanya, una per cada comunitat costanera:

1- Platja de Rodas - GALÍCIA

Les Illes Cíes són un dels entorns més paradisíacs d’Espanya. Estan situades a l’Atlàntic, davant les costes de Vigo a la província de Pontevedra, i la platja més emblemàtica és la de Rodas. Es tracta d’un sorral de més d’un quilòmetre de llarg que uneix dues de les tres illes que formen l’arxipèlag: l’illa de Monteagudo i l’illa del Mig o del Far. La platja té una forma que la fa única, ja que malgrat estar unides a la terra pels extrems, està banyada per l’Atlàntic en una vora i pel llac dos Nenos en l’altra.

2- Platja del Silencio - ASTÚRIES

Al contrari que l’anterior, la platja del Silencio, situada a uns 40 minuts amb cotxe d’Avilés, no compta amb una gran extensió de sorra però sí que està envoltada de penya-segats i una vegetació abundant que formen un paisatge que s’ha de veure. És la platja perfecta per als que volen fugir de la civilització i retirar-se a una platja tranquil·la, verge i sense gairebé turistes.

3- Platja d’El Puntal - CANTÀBRIA

La platja d’El Puntal és una de les més emblemàtiques de Cantàbria per la seva particular forma, que consisteix en una llengua de sorra de més de quatre quilòmetres de longitud que s’endinsa en la Badia de Santander. Especialment en els mesos d’estiu és una bona opció per als busquen una platja tranquil·la a pocs minuts de les freqüentades platges de la capital.

4- Platja de Laga - PAÍS BASC

A Biscaia, a mig camí entre Bermeo i Lekeitio, concretament al municipi d’Ibarrangelu, s’amaga entre penya-segats la platja de Laga. És poc freqüentada i pràcticament verge i forma part de la Reserva de la Biosfera d’Urdaibai reconeguda per la Unesco.

5- Cala d’Aigua Xelida - CATALUNYA

D’aigua transparent, roques, pins i sorra pedregosa, es troba a la província de Girona la Cala d’Aigua Xelida. És molt petita: només té 25 metres de llarg i 12 d’ample, però val la pena almenys fer una parada i disfrutar del paisatge. El seu accés no és complicat ja que està pròxima al nucli urbà de Tamariu, dins del municipi de Palafrugell.

6- Platja de la Granadella/Cala Ambolo - COMUNITAT VALENCIANA

Si ets dels que s’estimen el Mediterrani però detestes les platges plenes de gent i et ve de gust descobrir-ne de noves, hi ha diverses opcions de platges allunyades de l’esvalot. Una d’elles és la platja de la Granadella, a Xàbia (Alacant). És coneguda pel paisatge –el sorral es troba protegit per caps en els dos extrems– i pels amants del submarinisme. La platja està ubicada en un entorn privilegiat, al Parc forestal de la Granadella, de 700 hectàrees.

7- Platja Calblanque - MÚRCIA

Situada al Parc Natural de Calblanque, un dels pocs espais verges de la costa mediterrània espanyola, es troba la platja de Calblanque, un espai atapeït de dunes, grans extensions de sorra i que sobretot destaca per estar allunyat de qualsevol nucli urbà. Es troba a pocs minuts de la Manga del Mar Menor, però malgrat la proximitat a Calblanque predomina la tranquil·litat.

8- Platja de Los Genoveses - ANDALUSIA

No molt lluny, a Almeria, es troba la platja de Los Genoveses, verge i situada dins del Parc Natural Cabo de Gata-Níjar, amb incomptables dunes de sorra fina i daurada. S’estén al llarg d’un quilòmetre i aquí no hi ha ni construccions ni carreteres asfaltades, per la qual cosa és recomanable anar amb provisions si teniu previst passar-hi el dia, ja que ofereix molt pocs serveis.

9- Cala de la Macarelleta i Macarella - BALEARS

Notícies relacionades

Balears és coneguda per la gran quantitat de petites i boniques cales. Entre elles destaquen les de Macarelleta i Macarella. Estan situades a l’oest de l’illa de Menorca, a uns 40 minuts amb cotxe de la Ciutadella de Menorca i lluny de qualsevol nucli urbà. L’abundant vegetació però sobre tot l’intens color blau de les seves aigües són els autèntics protagonistes d’aquestes petites platges. Les dues són similars, estan protegides per les roques i s’hi pot anar caminant d’una a una altra en uns deu minuts.

10- Platja del Papagai - CANÀRIES

Al sud de l’illa de Lanzarote, a prop de Platja Blanca, hi ha una de les platges naturals més emblemàtiques de tot l’arxipèlag canari: la del Papagai. Aquesta és probablement la més coneguda però al seu voltant hi ha diverses cales que es poden visitar fàcilment, com la platja Mujeres (una de les més extenses), El Pozo, Caleta de Congrio o Puerto Muelas.

Temes:

Platges