DESAPAREGUDA DES DEL 2018

L'exnòvio de Mònica Borràs confessa el crim

Aquest dijous es procedirà a l'aixecament del cadàver i a la realització de l'autòpsia

20190620 442196 videoasesinoconfesot2019062010265570 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L’exnòvio de Mònica Borràs, la dona desapareguda a Terrassa l’agost del 2018, va confessar aquest dimecres que va matar la seva exparella. Ahir també va ser trobat un cadàver al jardí de la casa que compartien, al carrer de Volta de la població del Vallès. 

Aquest dijous s’ha conegut que el cadàver va ser trobat "sota elements de construcció" i segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "no hi havia antecedents judicials de violència entre la parella". També s’ha sabut que el Jutjat de Violència sobre la Dona de Terrassa té oberta una causa contra el sospitós.

 Jaume Badiella, informàtic de 54 anys, va confessar el crim en el moment en què els Mossos i la comitiva judicial es disposaven a buscar el cos enterrat mitjançant un georadar. Aquest dijous es procedirà al’aixecament del cadàver i a la realització del’autòpsia, que permetrà confirmar que el cos és el de Borràs, el rastre de la qual es va esvair el 7 d’agost de fa gairebé un any.

Va ser el mateix Badiella qui va denunciar la desaparició de la dona fa deu mesos. Els Mossos van demanar llavors la col·laboració ciutadana per trobar-la i es va iniciar una campanya per les xarxes socials. Badiella va relatar al diari ‘El Punt Avui’ que Borràs, exparella sentimental però encara companya de pis, havia marxatdesprés d’una discussió. I que, després d’aquell cop de porta, no n’havia tornat a saber res.  

Vida normal

Informàtic de professió, Badiella havia estudiat a l’escola Tecnos del municipi, segons recull el portal Món Terrassa, i tenia un aspecte de "científic despistat". A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més de l’especialitat d’Informàtica, s’havia format com a filòleg. 

Del balcó de casa seva, mentre els agents de la policia catalana buscaven al jardí dimecres a la tarda, continuava penjant una pancarta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Alguns dels seus companys a la plataforma independentista continuaven atònits davant del desenllaç de la desaparició de Borràs. "Des del primer dia, va actuar com si no passés res, participant en cada acte, portant una vida tan normal", relatava un d’ells. 

Borràs i Badiella havien mantingutuna relació per moments “tempestuosa”, segons el seu entorn. Ella havia acumulat en el passat diversos litigis derivats de discussions familiars. Cap massa greu. La seva desaparició s’havia convertit en un enigma que, per als Mossos, aviat va passar a ser un cas d’homicidi sense cadàver.  

Notícies relacionades

La investigació dels Mossos mai va aconseguir trobar cap rastre de Borràs després d’aquella suposada marxa per la discussió amb Badiella. I els indicis policials es van anar concentrant al voltant d’una hipòtesi que ara l’autòpsia podrà confirmar: la dona mai va sortir de casa. El que va passar, segons els Mossos intentaran provar ara, és que, presumptament, ell la va matar i després la va enterrar al jardí de casa seva. A partir d’aquest instant, va denunciar la desaparició i va ocultar el secret fins i tot a les persones més pròximes, que van atribuir el nerviosisme que sí que va mostrar amb algun d’ells que la seva exparella continuava sense aparèixer. 

El jutge que dirigeix la investigació manté el secret de sumari en relació amb el cas.