la consellera basca ho confirma

Euskadi va investigar si el nen del suïcidi de Getxo havia patit assetjament a la seva escola anterior

L'Ertzaintza manté oberta la investigació

escuela-getxo

escuela-getxo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La consellera basca d’Educació, Cristina Uriarte, ha assenyalat, en relació amb el nen de 13 anys que va morir dilluns passat en un penya-segat de Getxo (Bizkaia), que en l’anterior escola del menor, malgrat que semblava "al principi" no haver-hi proves que patís assetjament, "es va intervenir" després d’una denúncia.

Uriarte ha sigut preguntada aquest dijous en una conferència de premsa a Bilbao sobre la mort d’aquest menor, que l’Ertzaintza investiga amb diverses hipòtesis obertes respecte a les raons que podrien haver portat a l’adolescent a treure’s la vida llançant-se des del penya-segat.

Canvi d’escola

Segons fonts de la investigació policial, el menor estava escolaritzat en un centre on treia bones notes i estava ben integrat, si bé havia estudiat en cursos anteriors en una altra escola on havia patit problemes de relació amb alguns dels seus companys.

La consellera d’Educació ha assenyalat que "estem davant d’un cas molt trist", davant d’"una tragèdia", i ha transmès "tot el seu suport i solidaritat" a la família del nen de part del departament d’Educació i del Govern Basc.

Uriarte ha afirmat que en l’anterior escola en la qual va cursar estudis el menor, ubicat a Erandio (Biscaia), "hi va haver una denúncia" i ha assegurat que "al principi semblava que no hi havia proves que hi hagués un assetjament, però que malgrat tot es va posar en marxa el protocol i s’hi va intervenir".

Notícies relacionades

Segons ha indicat, el protocol corresponent en aquests casos es posa en marxa "sempre en el cas que hi hagi qualsevol dubte".

La consellera ha recordat que l’Ertzaintza manté oberta la investigació en relació amb aquest cas i ha instat a deixar treballar a la Policia Autònoma Basca perquè determini les causes que es poguessin presentar en el succés. 

Temes:

Suïcidi