Sis detinguts en una operació contra el narcotràfic al Prat i Abrera

El desplegament es concentra al barri de Sant Cosme i a la localitat d'Abrera

droga / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut sis persones, totes d’un clan familiar segons fonts policials, en una operació conjunta contra el tràfic de drogues a la població del Prat de Llobregat (Barcelona) i a la localitatd’Abrera. L’objectiu del desplegament era el desmantellament d’un grup criminal de narcotraficants dedicat al cultiu i venda de marihuana. 

L’operació, que ha inclòs registres simultanis en diversos immobles, s’ha iniciat cap a les 05.00 hores del matí i s’ha desenvolupat durant diverses hores albarri de Sant Cosme de la localitat barcelonina i a Abrera, han indicat fonts de la policia catalana.

No és gaire habitual veure un desplegament conjunt de Mossos, Policia i Guàrdia Civil en una operació antidroga. En l’operació han participat uns 300 agents, xifra que evidencia que es tracta d’un delsdispositius més importants desplegats contra el cada vegada més habitual tràfic de marihuana a Catalunya.

Notícies relacionades

Per part dels Mossos, hi han actuat el Grup Especial d’Intervenció (GEI), una unitat d’elit que s’activa en entrades i registres on es preveu que hi pugui haver gent amb armes de foc. Cada vegada és més habitual que els narcotraficants vagin armats per defensar les seves plantacions de robatoris per part d’altres bandes. També han participat en el desplegament agents de la Brigada Mòbil, antidisturbis, la unitat canina, la científica i la unitat de subsol, per detectar plantacions ocultes en soterranis. En total, uns 200 agents, als quals s’han afegit 100 de Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Les indagacions del cas les porta l’àrea criminal d’investigació de la regió metropolitana sud dels Mossos.