L'AGOST DEL 2018

L'exnòvio de la desapareguda de Terrassa amagava un cadàver al jardí

L'autòpsia haurà de confirmar que el cos pertany a Mònica Borràs, el rastre del qual es va perdre el 7 d'agost del 2018

Jaume Badiella, un informàtic de 54 anys, va explicar que la seva exparella havia marxat de casa després d'una discussió

503deca2-e52d-4d34-8418-da54610d7a9a-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingutJaume Badiella, veí de Terrassa de 54 anys, per l’homicidi de Mònica Borràs, la seva exparella, de 49 anys, que va desaparèixer el passat 7 d’agost del 2018. A la tarda, investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes han trobat, gràcies a un radar, un cadàver enterrat al jardí del seu domicili, ubicat al carrer Voltas de la població vallesana. Tots els indicis apunten que l’autòpsia que es practicarà al cos certificarà en les pròximes hores que es tracta de Borràs. 

Va ser Badiella qui va denunciar la desaparició de la dona fa deu mesos. Els Mossos van demanar llavors la col·laboració ciutadana per trobar-la i es va iniciar una campanya per les xarxes socials. Badiella va relatar al diari El Punt Avui que Borràs, exparella sentimental però encara companya de pis, havia marxat després d’una discussió. I que, després d’aquell cop de porta, no n’havia tornat a saber res.  

Vida normal

Informàtic de professió, Badiella havia estudiat a l’escola Tecnos del municipi, segons recull el portal Món Terrassa, i tenia aspecte de “científic despistat”. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més de l’especialitat d’Informàtica, s’havia format com a filòleg. 

Del balcó de casa seva, mentre els agents de la policia catalana escorcollaven el jardí aquesta tarda, continuava penjant una pancarta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Alguns dels seus companys a la plataforma independentista continuaven atònits davant del desenllaç de la desaparició de Borràs. “Des del primer dia va actuar com si no hagués passat res. Participava en tots els actes, portava una vida normal”, relatava un d’ells. 

Borràs i Badiella havien mantingut una relació “tempestuosa” a dies, segons el seu entorn. En el passat, ella gavia tingut diversos litigis derivats de discussions familiars. No n’hi havia cap de massa greu. La seva desaparició s’havia convertit en un enigma que, per als Mossos, aviat es va convertir en un cas d’homicidi sense cadàver.  

Notícies relacionades

La investigació dels Mossos mai va aconseguir trobar cap rastre de Borràs després de la discussió amb Badiella. I els indicis policials es van anar concentrant al voltant d’una hipòtesi que ara l’autòpsia podrà confirmar: la dona mai va sortir de casa. El que va passar, segons el que volen demostrar els Mossos, és que primer la va matar i després la va enterrar al jardí de casa seva. A partir d’aquell moment, va denunciar-ne la desaparició i va ocultar el secret fins i tot a les persones més pròximes, que atribuïen el seu nerviosisme –que mostrava a algun d’ells– al fet que la seva exparella encara no apareixia. 

El jutge que dirigeix la investigació manté el secret de sumari en relació amb el cas.