La desaparició del germà, clau en el crim de la noia de Mataró

Els Mossos d'Equadra busquen l'adolescent, que porta 48 hores desaparegut, i mantenen obertes diverses hipòtesis

La jutge que instrueix les indagacions envia un comunicat en el qual remarca que el noi de 17 anys fugit ha de ser localitzat per "protegir-lo"

zentauroepp48689092 matar190618194547

zentauroepp48689092 matar190618194547

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La mort violenta d’una noia de 14 anys, el cadàver de la qual va ser trobat amb ferides d’arma blanca, continua sense aclarir 48 hores després que els veïns el trobessin en un pis buit de Mataró. A dins d’aquest domicili hi vivia una família composta per una mare soltera d’origen rus i els seus dos fills: la víctima i el seu germà gran, de 17 anys. Aquest cap de setmana els dos menors estaven sols, ja que la dona s’havia hagut d’absentar i viatjar a Rússia. Però quan els veïns van descobrir el cos sense vida de la noia, diumenge a les 22.00 hores, no hi havia ni rastre del germà. Dos dies després, segueix en parador desconegut i els Mossos d’Esquadra intenten localitzar-lo.

Aquest dimarts al matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per ordre de la jutge d’instrucció 3 de Mataró, a càrrec d’un cas sobre el qual ha dictat el secret de sumari, ha emès un comunicat per explicar que la mare ha denunciat la desaparició del noi i que, a falta d’indicis sòlids que l’incriminin en el suposat crim de la seva germana, intenten trobar-lo perquè és un menor i ha de rebre "la protecció" de les autoritats.

Notícies relacionades

Els investigadors del grup d’homicidis de la Regió Policial Metropolitana Nord de los Mossos tracten el cas com un crim. L’autòpsia que es va practicar al cadàver de la menor no ha permès descartar de forma taxativa que es tracti d’un suïcidi, tot i que sí que apunta que la nena va ser assassinada. Les indagacions policials, de moment, estudien totes les hipòtesis i centren els esforços a trobar el germà, per comprovar que està bé i esbrinar què sap del que li va passar a la víctima, que va aparèixer ensangonada a terra, ajaguda al costat del llit de la seva habitació.  

Dol a Mataró 

L’Ajuntament de Mataró ha lamentat "profundament" la mort violenta de l’adolescent en un comunicat conjunt aprovat per tots els grups municipals. El consistori condemna qualsevol tipus de violència i es mostra "encara més consternat" perquè la víctima tenia 14 anys. "La violència de qualsevol tipus" és sempre una "vulneració dels drets humans". L’alcalde David Bote ha posat els serveis socials a disposició de la família i amics, a qui ha ofert recolzament psicològic i acompanyament per suportar el calvari que estan suportant.  

Temes:

Catalunya