Investigació

Els Mossos busquen el germà de la nena morta a Mataró per protegir-lo

El TSJC remarca que la mare ha denunciat la desaparició del menor

a7e321d7-01b6-4a77-978c-132dabbd2b01-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos busquen el germà de la nena de 14 anys trobada morta a Mataró per protegir-lo, no per detenir-lo. Així ho remarca el TSJC, que matisa que la seva recerca, conseqüència d’una denúncia de la mare, està descrita dins d’un protocol específic d’aplicació per desaparició de menors i té per objectiu protegir la seva integritat.

La policia catalana investiga com un homicidi la mort de la nena, el cadàver de la qual va ser trobat amb ferides d’arma blanca. En una compareixença davant els mitjans, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat aquest dimarts que la policia catalana li ha confirmat que investiga el cas com un homicidi i que no ha localitzat ara per ara el germà, de 17 anys, que fa diversos dies que està en parador desconegut.

No obstant, segons fonts de la investigació consultades per Efe, l’informe preliminar de l’autòpsia del cadàver no descarta cap opció sobre la mort de la noia.

Malgrat això, i com és habitual en aquest tipus de casos amb totes les hipòtesis obertes, segons les fonts, els Mossos treballen seguint les pautes de la investigació d’un cas d’homicidi.

Concentració aquesta tarda

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró, que ha decretat el secret del cas, espera l’informe definitiu que ampliï el resultat preliminar de l’autòpsia i de rebre l’atestat dels Mossos.

L’alcalde, en nom d’Ajuntament de Mataró, ha lamentat aquest crim i s’ha mostrat confiat en una ràpida resolució del cas, que ha commocionat els veïns de Mataró.

Notícies relacionades

Bote, que ha indicat que no podia donar més detalls dels fets a l’estar el cas sota secret, ha dit que el consistori s’uneix al dolor de la família i amics i ha posat a la seva disposició tots els mecanismes de recolzament psicològic.

L’ajuntament ha convocat la ciutadania a participar en una concentració a les 18.30 hores a la porta consistorial per mostrar el seu rebuig d’aquest assassinat i el recolzament als éssers pròxims a la víctima.