DESTACATS DEL DIA

Botigues i centres d'estètica, pous d'explotació laboral i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp48628747 barcelona 14 06 2019 nadim sidiqui trabajador pakistani  que190616201921

zentauroepp48628747 barcelona 14 06 2019 nadim sidiqui trabajador pakistani que190616201921 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat.

1) Immigrants sense papers són extorsionats en botigues i centres d’estètica de Barcelona després de pagar grans deutes a organitzacions mafioses. EL PERIÓDICO ofereix el testimoni d’una de les víctimes d’aquesta situació, Nadim Sidiqi, que va fugir del Pakistan fa 10 anys a la recerca d’una vida millor a Europa. "Hi ha moltíssima gent patint i no sembla que hi hagi solució", afirma.


Una dona prepara un biberó a la llum de les espelmes a Montevideo (Uruguai) / AFP / MIGUEL ROJO

2) L’Argentina busca respostes a la històrica apagada que va deixar ahir sense llum el país i la veïna Uruguai durant set hores. L’origen del col·lapse va ser una avaria a dues centrals, que van generar una alerta que ningú va apreciar. La imatge de desolació que va oferir Buenos Aires va donar una imatge de desolació.  "Semblava el començament de 'The walking dead', deia exagerant un vianant davant de la imatge de desolació que a primera hora va oferir Buenos Aires.


Arribada de l’'Aquarius' al port de València, el 17 de juny de l’any passat / EL PERIÓDICO

3) La política migratòria s’endureix un any després de l’'Aquarius'. Ni s’han retirat lesconcertinesde les tanques ni s’ha acabat amb les devolucions en calent. L’acollida a la frontera ha millorat , però el problema delsmenors no acompanyatscontinua sense resoldre’s.


Carles Puigdemont, per videoconferència, en un acte de campanya de JxCat, el 21 de maig / EFE / DAVID BORRAT

Notícies relacionades

4) El PDECat busca temperar Carles Puigdemont per evitar l’escissió. El president neoconvergent, David Bonvehí, intentarà reconduir l’estratègia rupturista de l’expresident, mentre els moderats més crítics preparen un nou partit. Aquest dilluns, Puigdemont i Comín estan citats al migdia a la Junta Electoral Central (JEC) per recollir les seves actesd’eurodiputats. Si hi assistissin, serien detinguts a l’estar fugits de la justícia espanyola. Per la seva part, Junqueras ha recorregut la decisió del Suprem de prohibir-li anar a recollir l’acta.


5) Els ajuntaments constituïts dissabte es posen aquest dilluns a caminar. A Barcelona, Ada Colau té deures: frenar la contaminació i gestionar la vivenda i el turisme, els grans reptes. A Madrid, el PP forma govern sense revelar què donarà a Vox