La casa del presumpte autor del crim

Els Mossos tornen al pis on va ser assassinada Janet Jumillas

El registre es duu a terme en presència del presumpte assassí, empresonat pel crim

jumillas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos han tornat a escorcollar aquest dilluns el pis de Cornellà de Llobregat (Barcelona) on suposadament va ser assassinada Janet Jumillas Cornellà de Llobregat Janet Jumillas el març passat, en una diligència ordenada pel jutge que investiga l’homicidi, i que es duu a terme en presència de l’empresonat pel crim.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, el jutge de Cornellà que investiga el crim ha ordenat el registre de la vivenda d’Aitor G.P., ondesprés del seu arrest, el maig passat, els Mossos van trobar restes de sang de la víctima.

Per l’homicidi de Jumillas és en presó preventiva des del 9 de maig passat Aitor G.P., a qui els Mossos van veure tirar una setmana després de la desaparició de la dona unes ulleres trencades de la víctima i dos pals de fregar plens de sang, que també tacava les parets i el terra de casa seva a Cornellà, on hi havia pintura recent en algunes zones de la vivenda.

Jumillas, de 39 anys i mare de dos fills, el 13 de març va anar a fer unes gestions a l’oficina de l’Agència Tributària de Cornellà i va aparcar el seu vehicle a prop, també a pocs metres del pis d’Aitor G.P.

Després de fer les gestions a Hisenda, Jumillas va enviar un missatge de veu al seu nebot, informant-lo que al cap de mitja hora arribaria a Viladecans (Barcelona), en la última comunicació amb el seu telèfon mòbil.

Els Mossos van iniciar una investigació davant la denúncia per la desaparició de Jumillas, en què van descobrir que Aitor G.P., vinculat al mercadeig, havia mantingut comunicacions amb la dona els dies previs a la seva desaparició, per la qual cosa va ser citat a comissaria el 21 de març.

A comissaria, Aitor G.P. va incórrer en contradiccions i falsedats respecte de les proves obtingudes per la intervenció telefònica i de geolocalització, per la qual cosa va fer sospitar els investigadors.

Aquell mateix dia, Aitor G.P. va ser observat per agents dels Mossos tirant dins un contenidor bosses d’escombraries en què, una vegada recuperades, es van trobar unes ulleres trencades propietat de Jumillas, un tros de corda amb cabell i dos pals de fregar plens de sang de la dona.

Un presumpte encobridor

Setmanes després, el 7 de maig passat, Aitor G.P., de nacionalitat espanyola i de 32 anys, va ser detingut i els Mossos van localitzar a la seva vivenda de Cornellà restes de sang humana, tant a les parets com a terra, el que fa pensar els investigadors que va ser en aquest domicili on es va produir el crim.

També va ser detingut Cristian K.M., tot i que en el seu cas va quedar en llibertat com a suposat encobridor.

Notícies relacionades

El cadàver de Jumillas va ser localitzat el 21 de maig passat per uns operaris que netejaven un solar al Prat de Llobregat (Barcelona).

El cadàver, que va ser identificat gràcies a les empremtes dactilars, presentava un avançat estat de descomposició, després d’estar durant uns dos mesos a la intempèrie, a l’interior d’un forat de terra uns 4 metres de profunditat i 30 de longitud, tapat amb plàstics i mantes.