DESTACATS DEL DIA

Colau, reelegida alcaldessa en un 'dia trist' i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp48647602 barcelona  15 06 2019  barcelona   ada colau y su regidores 190615200707

zentauroepp48647602 barcelona 15 06 2019 barcelona ada colau y su regidores 190615200707 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat.

1) Ada Colau revalida l’alcaldia visiblement afectada per la fórmula amb què ho ha aconseguit: els recolzaments de Manuel Valls que necessitava per sumar amb el PSC, partit amb què tornarà a governar aquest mandat. La líder dels comuns anuncia, en el ple d’investidura, que proposarà penjar de nou a la façana de l’ajuntament el llaç groc pels polítics presos. A la plaça de Sant Jaume es van viure moments de tensió entre independentistes i partidaris de Colau. Al’àrea metropolitanael PSC recupera el seu domini.


Manuela Carmena entrega la vara d’alcalde a José Luis Martínez Almeida / EFE / EMILIO NARANJO

2) El recolzament de Vox i Cs permet al PP sumar més poder municipalPP. Els populars recuperen dos dels principals ‘ajuntaments del canvi’, Madrid, on Manuela Carmena passa la vara a José Luis Martínez Almeida José Luis Martínez Almeida, i Saragossa. El PSOE, mentrestant, estén el seu domini territorial a l’arrabassar a diverses formacions diverses ciutats intermèdies.


Imatge d’un linx ibèric / EL PERIÓDICO

3) Europa imposa un any d’impàs en la conservació del linx. La Unió Europea (UE) deixa sense pressupost per primera vegada en 17 anys el projecte de recuperació del felí, que es mantindrà amb fons propis.


Ana Clemencia Guanga, conreadora de coca. / JAVIER SULÉ

Notícies relacionades

4) El reportatge del suplement Más Periódico d’avui: La silenciada vida de les ‘cocaleras’. No són narcotraficants. Són camperoles, pobres i víctimes d’una gran violència, que lluiten per sobreviure a Colòmbia, el país més productor del món 


Baerbock i Habeck, durant un congrés d’Els Verds, l’octubre de l’any passat / Afp / tobias schwarz

5) Annalena Baerbock i Robert Habeck  estan catapultantEls Verds a Alemanya amb una posició pragmàtica, moderada i flexible que atreu electors de tots els partits. El partit ecologista s’ha convertit en el nou referent del centreesquerra alemany a causa de la seva transformació conservadora, la desfeta del bipartidisme i la popularització de la seva agenda.