En un institut

Un menor descontent amb les notes apunyala una professora a València

Els seus companys de classe van aconseguir aturar l'agressió llançant-li objectes

La dona ha resultat ferida en un braç, ha hagut de ser atesa i està fora de perill

zentauroepp48600420 instituto190612174904

zentauroepp48600420 instituto190612174904 / Manuel Bruque

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Agents de la Policia Nacional han detingut a Valènciaun alumne menor d’edat després de suposadament haver apunyalat amb un ganivet una professora, pel que sembla, perquè estava descontent amb la nota que li havien posat, segons han informat fonts policials a Europa Press. La Fiscalia de Menors s’ha fet càrrec de l’alumne, i podrà sol·licitar alguna mesura cautelar si ho considera necessari.

Els fets han passat a primera hora del matí al’Institut Misericòrdia, al barri de la Fontsanta de València, quan la docent, que imparteix Biologia, estava comunicant les notes als alumnes. Pel que sembla, al sentir la seva, el jove s’hauria aixecat de la cadira i li hauria clavat en diverses ocasions un objecte punxant a l’espatlla.

Va ser la intervenció d’altres alumnes, que van començar a llançar-li objectes, la que hauria provocat que deixés d’agredir-la i que sortís de la classe. El menor s’ha desplaçat al terrat de l’edifici que va ser on el van trobar els agents de la Policia Nacional que van acudir al centre. Segons expliquen a l’institut, s’hauria entregat sense oferir resistència.

La dona, de 40 anys, ha sigut traslladada en ambulància a un centre sanitari pròxim i està fora de perill, amb una ferida oberta al braç. Al tractar-se d’un funcionari públic, podrà utilitzar els recursos de l’Advocacia de la Generalitat durant el procés judicial, han confirmat EL PERIÓDICO des de la Conselleria d’Educació.

Aquest departament ha activat a primera hora el protocol que té establert per a aquesta mena de situacions i ha desplaçat a l’institut un equip per recollir informació sobre els fets, però també per atendre qualsevol membre de la comunitat educativa que s’hagués potgut veure afectat emocionalment.

En les pròximes hores, la Policia Nacional prendrà declaració al menor i obtindrà dades sobre les lesions patides per la professora, informació que posarà a disposició de la Fiscalia de Menors, previsiblement aquesta tarda.

Notícies relacionades

Segons han explicat fonts del Ministeri Públic a Efe, està previst que al llarg de la jornada d’avui pugui prendre declaració al detingut i prendre una decisió sobre si se sol·licita al jutjat alguna mesura cautelar, com podria ser l’ingrés en un centre de menors.

L’Institut ha emès una nota a la seva web per informar la comunitat educativa que "els desafortunats incidents ocorreguts" s’han resolt "de manera favorable""La professora està fora de perill", afirma el centre abans d’afegir que "l’alumne s’ha posat a disposició policial" i anunciar que continuen amb la "jornada lectiva".