La lluita contra la malaltia

Un minut contra el càncer: el suports als pacients torna als carrers

L'AECC desplega a tot Espanya 20.000 persones per recaptar fons

zentauroepp2978201 colecta cncer190606103406

zentauroepp2978201 colecta cncer190606103406 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha demanat el recolzament de la societat amb 'Un minut contra el càncer', un moviment de recolzament als pacients, que intenta canviar el tradicional minut de silenci, quan hi ha una mort, per un minut de vida, quan hi ha un diagnòstic.

Així ho farà aquest dijous, en el qual celebra la seva tradicional col·lecta, un dia per donar a les persones amb càncer el recolzament de la ciutadania espanyola i per rebre fons am els quals dur a terme la missió d’aquesta associació. L’any passat va recaptar sis milions amb els quals va finançar nombrosos programes i projectes d’investigació.

Aquest any, l’associació sortirà als carrers de ciutats de tot Espanya amb més de 20.000 persones i gairebé 7.000 taules a les principals ciutats espanyoles.

A través de la xarxes l’associació explica altres maneres de col·laborar. Com aquesta.

En alguns punts s’han organitzat actes, com a Madrid. Durant la jornada, se celebrarà un karaoke multitudinari a la plaça del Callao, al qual s’hi sumaran en directe altres actes musicals de quatre províncies més, i en el qual s’escoltarà l’himne de l’associació, 'Dando la cara por ti'.

A més, dijous comptarà amb la participació del cor de l’associació de pacients i de diferents artistes que, al llarg de tot Espanya, s’afegiran a aquest moviment social. 

Artistes com Sonakay i Leire Martínez, de La Oreja de Van Gogh, uniran les seves veus per gravar un videoclip amb la versió en eusquera de l’himne de l’Aecc, i Rayden i Montoto oferiran un petit concert a l’acte de la plaça del Callao que estarà presentat per la humorista Carolina Iglesias.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa intenta canviar la percepció que encara es té del càncer com una malaltia bàsicament mortal i transformar el tradicional minut de silenci, quan hi ha una mort, per un minut de vida quan et diagnostiquen el càncer.

Traduir la vida a través de la música és l’eix d’aquest moviment, ja que la vida i el càncer estan cada vegada més vinculats gràcies a la investigació. Actualment els índexs de supervivència continuen creixent i se situen en un 60% del total dels diagnòstics. 

Temes:

Càncer