Últim cop de la fiscalia i altres notícies que has de saber avui, en un minut

040619 conclusiones fiscalia16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Últim cop de la fiscalia. El Ministeri Públic afirma per primera vegada que els líders independentistes van encapçalar un "cop d’Estat" l’octubre del 2017, que durant l’"alçament" hi va haver moments puntuals de violència i que els seus responsables han de ser castigats amb severitatL’Advocacia de l’Estat refuta la tesi de la violència.


2) Reorganització a la cúpula de Podem. Pablo Iglesias aparta Pablo Echenique de la secretaria d’Organització per la desfeta electoral.


3) El Suprem paralitza l’exhumació de Franco. L’alt tribunal dicta una mesura cautelar fins que resolgui els recursos de la família per evitar el trasllat a El Pardo. En la interlocutòria, el Suprem qualifica Franco de “cap de l’Estat des de l’1 d’octubre del 1936”, cosa que ha causat una gran indignació.

20190604 439783 suspendeexhumacionfrancoe 1 1 / periodico


Notícies relacionades

4) Les violacions en ‘manada’ s’expandeixen: 14 aquest any. Les denúncies per agressions sexuals múltiples s’han disparat des de l’esdeveniment de Sanfermines del 2016: des d’aleshores, s’han produït 104 agressions sexuals múltiples.


5) Més sobre la trama de la manipulació de partits: "Hi havia set jugadors del Valladolid comprats". Unes gravacions mostren l’exfutbolista Carlos Aranda parlant de la suposada compra de futbolistes val·lisoletans en l’últim duel de LaLiga Santander davant del València, amb victòria dels valencians (0-2). El Girona està pendent del cas, ja que hi ha en joc la seva permanència a Primera.