Intervinguda per la policia

Una foto amb una boa constrictor per 5 €, reclam a la platja de Màlaga

La Policia Local ha intervingut l'animal, d'1,5 metres de longitud

20190605 439945 boamalagar 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents del Grup de Protecció de la Natura (Grupona) de la Policia Local de Màlaga han intervingut una serp boa constrictor d’1,5 metres de longitud després de comprovar que estava sent utilitzada com a reclam fotogràfic a canvi de diners en una platja de Màlaga.

Els fets van tenir lloc cap a les 16.30 hores de dissabte 18 de maig a la zona de sorra de la platja de la Malagueta, a l’altura del passeig marítim Matías Prats, on una dotació de policies locals de la Direcció de Districte Est es va personar després de rebre avís de la Sala 092, i van comprovar que hi havia un jove oferint una serp perquè els banyistes s’hi fotografiessin a canvi de diners.

A més, el seu acompanyant, que deia ser el propietari de l’animal, portava una petita pissarra en la qual constava un preu de 5 € per cada fotografia individual i de 8 si en la imatge apareixien dues persones, manifestant que desconeixien que aquesta activitat fos il·lícita.

Després de donar avís al Grupona, una dotació de policies locals especialitzats per a aquest tipus de casos es va personar al lloc dels fets, i van comprovar que l’animal es trobava en el coll d’un dels implicats, concretament un menor de 17 anys, han precisat des de la Policia Local en un comunicat.

Els policies locals van procedir a inspeccionar el rèptil i van comprovar que era una boa constrictor, espècie inclosa en el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), per la qual cosa van demanar la documentació de l’animal a qui va manifestar ser el seu propietari, un eslovac de 35 anys sense domicili conegut a Espanya, que va dir haver comprat el rèptil set anys enrere al Regne Unit. 

Segon cas en uns mesos

Es dona la circumstància que aquesta és la segona serp boa intervinguda en els últims mesos, ja que anteriorment a aquest cas, policies locals del Grupona en van capturar una altra en una quarta planta del carrer del Coronel Osuna, on sembla que havia caigut des d’una altra vivenda superior després d’haver-se escapat del terrari en la qual la tenia el seu propietari.

Notícies relacionades

Llavors, es tractava d’una serp albina o ‘boa imperator sunglow’, espècie nativa d’Amèrica que sol viure en deserts o sabanes, i en boscos humits o terrenys de cultiu, i es tracta d’un rèptil tant terrestre com arbori que fa entre 0,5 i 4 metres, i són les femelles normalment més grans que els mascles.

Malgrat no ser verinosa i no soler atacar l’ésser humà, el rèptil es trobava bastant agressiu, motiu que va complicar la seva captura. Finalment, després de ser atrapat pels policies locals sense causar-li cap mal, va ser traslladat al Centre Zoosanitari, on va quedar a disposició de la seva propietat.