Tres detinguts

Desarticulat un grup de lladres de vivendes a Barcelona

Els detinguts, entre ells un menor, van intentar fugir dels Mossos i van envestir un vehicle policial

d74krvaxsaairsa

d74krvaxsaairsa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en vivendes. Els detinguts són tres homes i una dona, xilens, d’edats compreses entre els 17 i els 30 anys. Els agents els van detenir el 21 de maig després de cometre un robatori a Olivella (Garraf). 

Es van intentar escapar envestint el vehicle policial i després van fugir a peu, però van ser detinguts poc després. Els Mossos ja els seguien el rastre des del 7 de maig, quan agents de paisà van identificar els ocupants d’un tot terreny i van trobar eines que s’utilitzen per robar en pisos. Els lladres trencaven portes i finestres amb tornavisos i palanques per entrar a les vivendes i robar joies i dispositius electrònics, entre d’altres objectes.

Notícies relacionades

Els Mossos han pogut acreditar sis robatoris entre el 10 i el 21 de maig a l’Ametlla del Vallès, Lloret de Mar, Sant Andreu de la Barca, Matadepera i dos a Olivella. El grup es traslladava en vehicles que canviaven amb freqüència per evitar ser detinguts. Prenien moltes mesures de protecció a la conducció per assegurar-se que no els seguien. Tenien certa mobilitat territorial i preferentment escollien municipis de la conurbació de Barcelona.

Normalment actuaven al matí o a primera hora de la tarda, en horari laboral. Entraven per portes o finestres que tinguessin poques mesures de seguretat