AL COSMÒDROM DE PLESETSK

Un llamp impacta en un coet rus durant l'enlairament

L'incident no va afectar l'operació d'entrega del satèl·lit, perquè les naus Soyuz estan protegides contra aquest tipus de fenòmens atmosfèrics

cohete

cohete

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un llamp va caure sobre un coet portador Soyuz-2.1b amb un satèl·lit de navegació Glonass-M durant el seu enlairament des del cosmòdrom de Plesetsk, al nord de Rússia.

Quan el vehicle de llançament s’elevava sobre la plataforma de llançament, el va impactar un llamp. Malgrat això, tot l’equip del coet va funcionar normalment i el satèl·lit va ser entregat en òrbita dins del temps designat, va dir el cap del cosmòdrom de Plesetsk, el major general Nikolai Nestechuk.

L’usuari de Twitter @Rogozin va difondre en el seu compte imatges de l’impacte del llamp al coet: 

Notícies relacionades

El llamp va impactar en el carenat i la tercera etapa del coet. L’incident no va afectar l’operació dels sistemes ja que les naus Soyuz estan equipades amb el mecanisme de protecció contra aquests fenòmens, va declarar una font de la indústria espacial russa.

El coet portador Soyuz-2.1b amb el satèl·lit de navegació Glonass-M es va enlairar del Cosmòdrom de Plesetsk a les 9.23 hora de Moscou el 27 de maig. El coet portador va entregar amb èxit el satèl·lit de navegació Glonass-M en l’òrbita designada dins del temps designat.

Temes:

Rússia