ACTE A MADRID

Els Reis presideixen l'entrega de beques de La Caixa per estudiar a l'estranger

"Invertir en coneixement és la millor manera de conquerir el futur", destaca Isidre Fainé

undefined48366098 graf9659  madrid  28 05 2019   los reyes felipe y letizia ha190528144254

undefined48366098 graf9659 madrid 28 05 2019 los reyes felipe y letizia ha190528144254 / FERNANDO ALVARADO

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

“El nostre país necessita enginyers i músics. Advocats i cineastes. Matemàtics i filòsofs. El nostre país necessita líders intel·ligents però amb ànima. Hem de treballar pel benestar de la societat”. Amb aquestes paraules, el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha elogiat i animat als120 universitaris espanyols que han aconseguit una beca per cursar estudis de postgrau a l’estranger. Historiadors, matemàtics, físics, metges i biòlegs –tots ells amb un excel·lent expedient acadèmic– acaben de recollir la seva beca a Madrid de la mà dels Reis d’Espanya, Felip i Letícia, en un acte celebrat al centre cultural CaixaForum (Madrid) i que ha comptat amb la presència de la ministra d’Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá. El programa de beques de La Caixa –que compleix la seva edició número 37– és el més important d’Espanya entre els promoguts per una entitat privada i un dels més rellevants d’Europa.

Noblesa i bondat

Fainé ha volgut tenir un record emocionat amb el seu pare, camperol de professió, que li va ensenyar que “la vida és servei” i que, per tant, l’èxit d’una persona no només són els seus èxits acadèmics sinó la seva bondat i la seva noblesa, la millor de les virtuts segons Aristòtil. Per això, ha felicitat els pares i mares dels becats, que han sabut transmetre als seus fills l’amor per l’estudi i la cultura de l’esforç. “El mèrit no consisteix només en la brillantor de la carrera professional, sinó també en l’afany en cada moment per ser honestos, íntegres i solidaris”.

Notícies relacionades

Per al president de la Fundació Bancària La Caixa, invertir en estudiants (i en el seu coneixement) és la millor manera de “conquerir el futur”.  L’ampliació dels seus estudis és una via per poder encarar, en un futur pròxim, la transformació que viurà el món en les pròximes dècades de la mà de la revolució tecnologia, inclosa la intel·ligència artificial. Després de destacar la necessitat de ser versàtils, internacionals i responsables socialment, Fainé ha demanat als universitaris que tinguin ganes de canviar el món. “Volem que els nostres millors cervells surtin a l’estranger”, ha recalcat.

Joventut puixant i inquieta

Després d’entregar el títol de beca a cadascun dels estudiants, el rei Felip ha destacat que el programa de beques és una iniciativa que contribueix que Espanya exerceixi un paper de primer ordre en el tauler internacional del talent. Felip ha demanat als becats que disfrutin al màxim de l’oportunitat i que exerceixin de representants d’una joventut espanyola “puixant, inquieta, amb capacitat de superació i amb una voluntat decidida d’aportar el seu talent al bé comú”. Quan aquests joves hagin triomfat laboralment i hagin trobat el seu millor nínxol professional serà hora que –segons el Monarca– pensin en Espanya i reverteixin a la societat molt del que ella els ha aportat al llarg de la vida.