A Florida

Trobada una manguera de més de mig metre a l'estómac d'un dofí mort

És el segon cetaci que es troba encallat a l'àrea en menys d'un mes amb l'estómac ple de plàstic

delfin-manguera

delfin-manguera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’abocadoren què s’han convertit els oceans en les últimes dècades també posa en greu risc els cetacis. De fet, hi ha estudis que revelen que almenys tres de cada 100 morts d’aquests animals poden atribuir-se directament a problemes derivats de menjar plàstic. L’últim cas que ha commocionat a les xarxes és la troballa del cadàver d’un dofí a Florida: quan es va realitzar la necròpsia a l’animal, els biòlegs van trobar una mànega de plàstic de 60 centímetres al seu esòfag i estómac. Sembla que és la dutxa d’un vaixell.

Notícies relacionades

Ho han denunciat els biòlegs del Fish and Wildlife Research Institute. A la fotografia publicada a Facebook per la institució es mostra la manguera. Així mateix, l’organització llança un missatge: "Les seves accions poden marcar la diferència: rebutjar de forma segura i adequada les escombraries, participar en les neteges de la costa i compartir informació sobre com reduir els rebutjos marins amb altres".

Aquest és el segon dofí encallat que es troba en l’àrea, a la platja Fort Myers, amb una panxa plena d’escombraries en un mes. El 23 d’abril, explica la CNN, una nadó femella de dofí tenia un tros de globus i dues bosses de plàstic a l’estómac. En aquella ocasió, el dofí es va trobar en molt mal estat de salut i els biòlegs van decidir sacrificar-lo.