La legislatura comença amb bronca i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp48258131 sanche junqueras190521112322

zentauroepp48258131 sanche junqueras190521112322 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La 13a legislatura comença amb un ambient molt aspre i amb una sessió inèdita amb quatre presos independentistes als escons. Meritxell Batet (PSC), acabada d’elegir presidenta del Congrés, s’enfronta al seu primer repte: decidir què fa amb els diputats empresonats, que la dreta vol que siguin suspesos de manera immediata. Avui Batet va a la Zarzuela a comunicar al Rei la composició de la Cambra baixa.


2) El procés va marcar el debat que els set alcaldables de Barcelona van celebrar a TV-3. Mentre el PSC, PP i Valls van carregar contra l’independentisme, la CUP va oferir diàleg a JxCat, ERC i comuns, i Colau va demanar no patrimonialitzar les llibertats. ¿Qui creu que ha guanyat el debat? Avui, nova entrega del’enquesta prohibida de les eleccions municipals a Barcelona.

Els set alcaldables de Barcelona en el debat de TV-3 / FERRAN NADEU


3) La fiscalia investiga si el Govern va concedir subvencions irregulars al Canal Olímpic de Castelldefels després d’una denúncia que apunta a diversos ajuts sense "revestiment legal", ni “necessitat objectiva”, a més l’Executiu de Puigdemont va proposar ocultar urnes de l’1-O a la seu de l’entitat esportiva.

Activitat lúdica al Canal Olímpic. / RICARD CUGAT


Notícies relacionades

4) Acord històric entre Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Estat sobre el 'top manta'. El pla suposarà, entre altres coses, la col·locació de jardineres i xiringuitos per dissuadir els manters i una millora de la col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos.

‘Top manta’ al Port Vell de Barcelona. / RICARD CUGAT


5) Un assassinat a plena llum del dia va sacsejar dimarts Barcelona: una menor va ser assassinada en un bar de l’Eixample. La Guàrdia Urbana ha arrestat al Raval el propietari de la cafeteria de l’avinguda Mistral quan anava amb bicicleta ensangonat. També ahir es va conèixer queels Mossos havien trobat un cadàver que podria ser el de Janet Jumillas en un descampat del Prat de Llobregat. 

Solar on s’ha trobat el cos que podria ser el de Janet Jumillas.