Nova campanya

Ni xancletes ni pantalons curts: Trànsit vol els motoristes ben equipats

Comença una campanya de prevenció viària davant de l'arribada del bon temps, que treu més moters a les carreteres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat una campanya per conscienciar els motoristes de la "vital" importància que, per garantir la seva seguretat, continuïn portant un bon equipament malgrat l’arribada del bon temps, de manera que s’eviti la imatge de motards en xancletes i pantalons curts.

Amb el lema ‘Motorista, una protecció per a cada part del cos’, Trànsit inicia aquest dilluns aquesta campanya per a motoristes, ja que ambl’arribada del bon temps es dispara l’ús d’aquests vehicles de dues rodes a la xarxa viària catalana. Des que va començar l’any han mort 15 motoristes, davant els 18 del mateix període del 2018, i 105 han resultat ferits greus (van ser 85 l’any passat).

Protecció davant de l’asfalt

En un comunicat, el SCT ha advertit que, al circular sense la protecció d’una carrosseria, qualsevol caiguda o impacte que pateixi un motorista pot comportar abrasions i greus lesions, per la qual cosa és d’una "importància vital" que portin un equipament integral, que és la seva "única protecció davant de l’asfalt".

L’ideal és que els motoristes portin el seu equipament integral tant en trajectes llargs com curts: jaqueta i pantalons llargs i botes, a més del casc homologat.

Campanya intensiva

Amb l’arribada de les estacions més caloroses de l’any és molt important que el motorista no es relaxi amb l’ús del seu equipament i es protegeixi les extremitats amb mànigues llargues en braços i cames, així com que portin els peus tapats.

“Per la seva seguretat, aquest estiu volem evitar la imatge de motoristes circulant amb xancletes i pantalons curts”, afirma Trànsit.

Notícies relacionades

Al llarg d’aquesta setmana, els agents faran una campanya intensiva per vetllar per la seguretat dels motoristes i el SCT repartirà díptics amb els consells bàsics sobre la indumentària més segura.

En concret, la jaqueta i els pantalons no poden deixar ni el tronc ni les extremitats al descobert, les botes han d’arribar fins al turmell, el casc ha de ser homologat i integral, els guants és millor que siguin impermeables i els protectors corporals, com les proteccions per a la columna vertebral, poden ajudar a evitar lesions medul·lars greus.