AJUDA A LA INFÀNCIA

Uns 5.000 nens vulnerables participen en el Dia del Voluntari de La Caixa

Aquesta jornada lúdica i solidària s'organitza a 41 ciutats espanyoles simultàniament

undefined48210572 barcelona 18 05 2019 dia del voluntario la caixa190518170527

undefined48210572 barcelona 18 05 2019 dia del voluntario la caixa190518170527

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 5.000 nens en risc d’exclusió han participat aquest dissabte en una jornada lúdica i solidària organitzada de forma simultània en 41 ciutats espanyoles, on uns 1.000 voluntaris de La Caixa els han organitzat tallers de manualitats, jocs educatius i esportius.

Segons ha informat l’Obra Social La Caixa, aquesta iniciativa té per objectiu commemorar el Dia del Voluntari d’aquesta entitat, celebrat aquest dissabte, i per això han organitzat una festa amb múltiples activitats.

Per al president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé “a banda de contribuir a causes solidàries, els voluntaris de La Caixa recorden que és possible un món millor, on uns ajuden els altres de forma desinteressada”.

La realitat, assenyala La Caixa, dificulta que els nens i les nenes es desenvolupinplenament en els diferents àmbits de les seves vides i que tinguin oportunitats per descobrir els seus talents innats i convertir-los en un valor per a la seva formació i el seu futur.

Onzè aniversari

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària La Caixa, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, així com amics, familiars i clients, ha complert el seu onzè aniversari de tasca solidària i l’últim any la seva associació de voluntaris ha incrementat el nombre d'activitats en més del 55%.

Els 5.000 nens i nenes que han participat en la jornada han arribat procedents de 172 entitats socials que treballen amb infància en risc d’exclusió, i tots formen part del 28,3% dels menors espanyols (2,2 milions) que es troben en risc de pobresa o exclusió social.

Un de cada tres menors es troba en risc de pobresa; és a dir,2,2 milions de nens i nenes a Espanya, segons la taxa AROPE de la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social.

Catalunya, 170 voluntaris han organitzat a cinc ciutats de les quatre províncies catalanes el Dia del Voluntariat, en què han participat més de 1.500 nens i nenes en risc d’exclusió.

Noves realitats

Amb aquesta iniciativa, els menors que en el seu dia a dia viuen diferents dificultats han tingut l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els han aportat il·lusió i els han presentat noves maneres d’enriquir-se.

Els voluntaris han centrat els seus esforços a convertir la jornada d’avui en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió, amb tallers de manualitats i jocs educatius i esportius.

Notícies relacionades

De les 172 entitats socials que han participat en aquesta iniciativa, 74 formen part de CaixaProinfància de l’Obra Social La Caixa.

Aquest programa treballa perquè els menors d’entre 0 i 18 anys en situació de pobresa o exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta dels joves amb l’objectiu de trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills.