Les farmàcies catalanes denuncien davant de Salut Glovo per vendre medicaments

La plataforma no ha retirat de la seva aplicació el servei d'entrega de fàrmacs malgrat que l'Agència Espanyola del Medicament li ho va ordenar fa un any

undefined43769405 glovo180801141917

undefined43769405 glovo180801141917 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha presentat una denúncia davant deldepartament de Salut de la Generalitat contra l’empresa GLOVOAPP23 SL, Glovo, perquè a través de la seva aplicació compra, recull i entrega medicaments a domicili. La federació que agrupa els farmacèutics catalans considera que Glovo fa venda il·legal de medicaments i recorda que l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) va dictar l’1 de juny del 2018 una resolució en què va ordenar a Glovo cessar de l’activitat de venda i entrega de medicaments a través de la plataforma Glover. 

En la seva denúncia, la Federació fa constar que l’AEMPS també va ordenar retirar el servei de farmàcia de la seva aplicació per a dispositius mòbils. Tot i que Glovo va recórrer el 25 de juny la resolució de l’AEMPS, un mes més tard va ser desestimat el seu recurs, malgrat la qual cosa, segons la FEFAC, "Glovo ha continuat venent medicaments". Tot i que l’empresa ha sigut requerida per l’AEMPS per retirar i cessar en la prestació del servei de compra i entrega de medicaments, la FECAC adjunta a la denúncia un comprovant de comanda que demostra que Glovo no ha retirat de l’aplicació el servei que permet adquirir medicaments.

La FEFAC també manifesta que l’escrit presentat davant del Departament de Salut, "té per objectiu insistir en la necessitat de posar fi a la venda il·legal de medicaments realitzada per Glover" després de la denúncia que ja va presentar en el mateix sentit l’any passat.

També el febrer del 2018, la Confederació Empresarial d’Oficines de Farmàcia d’Andalusia va iniciar accions legals contra Glovo, mentre que a Madrid Adefarma va presentar, a començaments de juliol, un escrit qüestionant la legalitat de l’activitat de Glovo respecte a la venda de medicaments.

Notícies relacionades

Segons la denúncia de la FEFAC, "la pràctica que desenvolupa Glovo infringeix la normativa sobre dispensació a distància de medicaments prevista amb caràcter general al Reial Decret Legislatiu 1/2015 i el Reial Decret 870/2013 que prohibeix la venda a distància al públic, a través de llocs web, de medicaments d’ús humà no subjectes a prescripció mèdica.

La normativa actual estableix que "cap comanda o encàrrec de medicaments per procediments telemàtics pot realitzar-se a oficines de farmàcia si no és directament a través del lloc web habilitat a l’efecte per la pròpies oficines de farmàcia".