Conflicte laboral

Acaba la tancada dels Mossos amb un acord amb Buch de reprendre el diàleg

Delegats de Sap-Fepol i representants de MosS.O.S. han protestat durant 30 hores a la comissaria de l'Eixample i a la Conselleria d'Interior

El sindicat Uspac reitera que la decisió de bloquejar el Consell de la Policia és únicament del departament d'Interior

zentauroepp48159087 encierro de mossos en la conselleria de interior    foto gui190515132443

zentauroepp48159087 encierro de mossos en la conselleria de interior foto gui190515132443

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els delegats sindicals de Sap-Fepol i els representants del col·lectiu MosS.O.S. han interromput aquest dimecres a primera hora de la tarda la protesta per les seves condicions laborals que els ha portat a tancar-se durant 30 hores en una comissaria i a la Conselleria d’Interior. La mobilització ha finalitzat després que els policies fossin rebuts pel conseller Miquel Buch i que el titular d’Interior es comprometés amb ells a reprendre el diàleg quan es nomeni el nou Consell de la Policia. 

Buch ha reiterat que no aprovarà cap acord en un Consell que no hagi sigut escollit tenint en compte el vot per correu, actualment bloquejat i investigat per un jutjat de Tarragona, després de la denúncia que el sindicat Uspac va presentar per un presumpte frau de Sap-Fepol. Uspac, per la seva banda, insisteix que el més correcte per part del conseller seria acceptar provisionalment el resultat del vot presencial i formar amb aquest un nou Consell que desenroqués la situació. "No és veritat que s’hagi d’esperar que s’aclareixi el litigi", assegura Josep Miquel Milagros.   

Notícies relacionades

El grup que ha pernoctat aquesta nit a la comissaria del cos a la plaça d’Espanya de Barcelona ha traslladat aquest migdia la protesta a la Conselleria d’Interior i han sigut atesos per Buch cap a les dues del migdia. "Tot el que volíem era tornar a parlar per poder reprendre les negociacions", ha aclarit Toni Castejón, del Sap-Fepol. La tancada va començar a l’ABP de l’Eixample ahir al migdia. 

Les negociacions entre els sindicats i la conselleria es van interrompre a finals del 2018, després d’una tardor de mobilitzacions sense precedents impulsada des de la plataforma MosS.O.S. juntament amb la resta de sindicats.