La policia de Sant Cugat inicia una prova amb un robot de patrullatge

L'aparell disposa de tres càmeres amb visió nocturna, és capaç de desactivar explosius i pot comunicar-se per intervenir en casos de segrest

zentauroepp48065491 pla general del robot aquiles el 8 de maig de 2019 a sant cu190508145403

zentauroepp48065491 pla general del robot aquiles el 8 de maig de 2019 a sant cu190508145403 / Localpress

1
Es llegeix en minuts
Efe / Sant Cugat del Vallès

Un robot de patrullatge iniciarà una prova pilot a la policia municipal de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), segons l’acord que han presentat aquest dimecres el consistori i l’empresa Aquiles Robotic Systems, filial del grup Gutmar SA.

La incorporació del robot, que és semblant al que s’utilitza per desarticular artefactes explosius, té per objectiu continuar incorporant noves eines tecnològiques en l’àmbit de la seguretat ciutadana. El robot s’ha presentat aquest matí en un acte celebrat a l’EMD de Valldoreix al qual han assistit l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i el president executiu de Gutmar, Joan Martorell.

Aquest robot modular, batejat com a AQUILES II, disposa de tres càmeres amb visió nocturna de 360 graus i permet observar en temps real qualsevol incidència que es detecti a la via pública.

Té un pes d’aproximadament 100 quilos i funciona amb bateries elèctriques amb una autonomia d’unes quatre hores, i es mou mitjançant control remot però en un futur podria circular de forma autònoma amb la incorporació de sensors o a través de la tecnologia GPS.

L’objectiu és ajudar la policia local a realitzar tasques de patrullatge, especialment en barris extensos i de baixa densitat, com per exemple Valldoreix o Mira-sol, o en zones de difícil accés.

El robot de la policia de Sant Cugat del Vallès / Acn

Notícies relacionades

"Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’actuacions que l’ajuntament està duent a terme per continuar impulsant la seguretat a Sant Cugat, que inclouen l’ús de les noves tecnologies, com la incorporació de més càmeres de vigilància amb control de matrícules o l’adquisició d’un dron per fer tasques de vigilància en zones de difícil accés”, ha assenyalat l’alcaldessa.

Paral·lelament, s’està reforçant la coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la policia local amb l’objectiu de focalitzar les actuacions policials en els robatoris en llars, per la qual cosa durant el primer trimestre de l’any s’ha aconseguit reduir en un 50% aquest tipus de delictes a la ciutat.

Temes:

Sant Cugat