En un camí rural

Milers d'abelles ataquen quatre dones a Navarra

La Policia Foral investiga l'apicultor que les va instal·lar sense autorització en un camí rural

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Foral investiga un apicultor de Villafranca (Navarra) de 50 anys, les abelles del qual van atacar quatre dones que passejaven per la zona a cavall i que van necessitar assistència mèdica.

Els fets, segons ha informat la Policia Foral, van succeir quan quatre dones realitzaven una excursió a cavall organitzada per una hípica de la zona en un camí rural proper a Tafalla

Al passar per una finca, han declarat, totes quatre van ser atacades per un núvol de milers d’abelles que els van fer nombroses picades en diverses parts del cos. 

Una de les afectades va fugir corrent fins a una sèquia plena de fang, on es va cobrir gairebé tota per no ser atacada, però necessitava mantenir el cap fora per respirar i per això no va poder evitar rebre picades al rostre i el cuir cabellut. 

Una altra de les afectades va caure del cavall durant l’atac i es va trencar una vèrtebra.

En aquell moment, van demanar auxili per telèfon als responsables de l’hípica, que van acudir immediatament i van haver d’embolicar-se el cap amb roba per evitar les picades i ajudar així les clientes i els cavalls.

Segons la guia de l’hípica, els ruscos no eren allà el dia anterior, ja que havia fet la mateixa ruta amb altres clients sense cap contratemps.

Múltiples picades

Els cavalls també van patir múltiples picades d’abelles fonamentalment a la zona de l’esquena, coll i cap que els van provocar inflamació i dolor a les zones afectades, així com falta de gana i dificultat de moviment. 

Les víctimes van rebre assistència mèdica al centre de salut de Tafalla.

Una patrulla de la Policia Foral es va personar al lloc, però, abans de localitzar els ruscos, una gran quantitat d’abelles van colpejar de forma virulenta els vidres del vehicle policial. A uns metres van localitzar uns 50 ruscos amb un gran núvol d’abelles. 

Als agents els va resultar impossible sortir del vehicle per comprovar si els ruscos tenien algun tipus d’identificació o si hi havia alguna senyalització que advertís de la seva presència.

Notícies relacionades

Posteriorment, agents del Grup d’Investigació Mediambiental van inspeccionar el lloc i van identificar l’explotació i el seu propietari, a qui van denunciar per instal·lar els ruscos sense respectar la distància mínima exigida a un camí veïnal i per falta de l’autorització municipal corresponent.

També se l’investiga com a presumpte autor d’un delicte de lesions per imprudència. 

Temes:

Abelles