audiència de biscaia

La Fiscalia demana 80 anys per a tres joves per abusar d'una noia a Bilbao i gravar-ho

L'agressió es va produir el gener del 2017 en un espai de 'vending' de la zona bilbaïna de Solokoetxe

zentauroepp47947518 grafcav3929  san sebasti n  gipuzkoa   29 04 2019   un coche190505101946

zentauroepp47947518 grafcav3929 san sebasti n gipuzkoa 29 04 2019 un coche190505101946 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts
Efe / Bilbao

L’Audiència de Biscaia jutja des de dimarts que ve tres joves acusats d’abusar sexualment d’una noia de 18 anys i gravar-ho i difondre-ho amb un telèfon mòbil a Bilbao el 2017, delictes pels quals la Fiscalia demana penes pròximes als 80 anys de presó. El diari ‘El Correo’ informa aquest diumenge de la petició de penes en aquest cas, en què l’acusació particular eleva la sol·licitud de presó a més de 100 anys.

En el judici, que se celebrarà a porta tancada, seuran tres joves, dos d’ells de 20 anys i un de 28, que es troben a presó provisional per aquests fets, dels quals hi ha imatges fetes per una càmera de videovigilància del lloc on es van produir, segons la mateixa font.

Van acorralar la víctima

L’agressió es va produir el 14 de gener del 2017 en un zona de ‘vending’ –petit recinte amb màquines expenedores de menjar i begudes– de la zona bilbaïna de Solokoetxe on van acudir els acusats i la víctima després de sortir d’una sala de festes. Segons el relat del fiscal i de l’acusació particular que recull el diari, allà els imputats van acorralar i van abusar de la noia, conscients que no es trobava en plenes facultats, ja que havia begut alcohol.

Les peticions de les acusacions són tan elevades perquè consideren cada imputat còmplice o coautor dels delictes d’abús comesos pels altres dos i aprecien l’agreujant de la situació desvalguda de la víctima. També imputen un delicte de descobriment i revelació de secrets al gravar els abusos i difondre el vídeo, ja que un dels acusats el va passar per wasap a un dels seus contactes.

Per a dos d’ells, la Fiscalia demana penes de 26 anys de presó i per al tercer de 27 anys, a més d’una indemnització solidària de 15.000 euros per a la víctima.

L’acusació particular, d’altra banda, demanda 39 i 38 anys per a dos dels acusats i 29 per a l’altre.

Notícies relacionades

Les acusacions imputen a un dels acusats un delicte d’abús sexual en grau de temptativa, ja que va arribar al lloc dels fets una mica més tard que els altres dos i quan volia participar en els abusos van aparèixer dos empleats de la neteja.

Els tres processats van ser detinguts per la Ertzaintza un mes després de la denúncia de la víctima. L’estiu de 2017 van quedar en llibertat, però a l’acostar-se el judici i pel possible risc de fuga, l’Audiència va tornar a decretar el seu empresonament, segons la mateixa font.