Operació policial

Cau una xarxa internacional de lladres de cotxes establerta a Catalunya

La banda venia els vehicles per la resta de l'Estat o a països del nord de l'Àfrica i centre d'Europa

jcarbo45204826 taxi vtc uber180926144835

jcarbo45204826 taxi vtc uber180926144835 / Tamara Rozas

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal d’abast internacional dedicada al trànsit de vehicles robats. Hi ha quatre detinguts de nacionalitat búlgara i d’edats compreses entre els 28 i els 54 anys.

Els arrestats robaven els cotxes a Catalunya i els enviaven a altres punts de l’Estat, o a diferents països del nord de l’Àfrica i del centre d’Europa, per vendre’ls. La investigació ha permès relacionar el grup amb el robatori de vint vehicles a Catalunya.

El 30 d’abril es van produir les quatre detencions i hi ha una cinquena persona citada com a investigada. El sisè integrant de la banda que vivia en territori català té vigent una ordre internacional de detenció. Va marxar del seu domicili de Santa Coloma de Gramenet dies abans de l’operatiu.

La investigació va començar a mitjans del 2017, quan els Mossos van detectar un augment considerable de robatoris de vehicles d’uns models molt concrets de la mateixa marca comercial. Els policies van constatar que gran part dels robatoris els havien comès membres d’una mateixa organització criminal assentada a Catalunya.

Els integrants tenien un alt grau d’especialització per robar els vehicles i dotar-los d’una nova identitat per després vendre’ls a tercers.

A començaments del 2018 es va detenir dos ciutadans búlgars a la frontera d’Àustria quan intentaven traslladar dos vehicles robats a Catalunya. Això va permetre als investigadors determinar que l’organització estava integrada per nou persones, vuit búlgars i un rus.

Notícies relacionades

Sis d’aquests investigats vivien a Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Barcelona, i eren els encarregats de la sostracció i la manipulació dels cotxes robats. Els altres tres integrants, amb residència fora d’Espanya, s’encarregaven de transportar fora de l’Estat els vehicles robats.