A partir de l'agost

Brussel·les ofereix una altra vegada a 20.000 joves de 18 anys viatjar gratis per Europa

Els que vulguin optar a aquesta experiència tenen de termini fins al 16 de maig per sol·licitar-ho i hauran de registrar-se al Portal de la Joventut Europea

zentauroepp42221509 un ave190411105235

zentauroepp42221509 un ave190411105235 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea ha llançat aquest dijous una nova convocatòria del programa DiscoverEU per oferir a 20.000 joves europeus l’oportunitat de viatjar gratis per Europa entre l’1 d’agost i el 31 de gener del 2020.

Tots els joves de 18 anys –nascuts entre el 2 de juliol del 2000 i l’1 de juliol del 2001– que vulguin optar a aquesta experiència tenen de termini fins al 16 de maig per sol·licitar-ho i hauran de registrar-se al Portal de la Joventut Europea.

Els joves seleccionats podran viatjar gratis per Europa durant 30 dies com a màxim i hauran de visitar almenys un Estat membre a la Unió Europea diferent del seu país de residència. Podran viatjar sols o en un grup com a màxim de cinc persones.

Com a principi general, cada participant es beneficiarà de 260 euros per finançar el seu bitllet per viatjar amb tren –en segona classe o tarifa econòmica–, tot i que podria ser lleugerament superior en casos específics com els joves que viuen en regions remotes o en illes.

L’allotjament no es costeja

Aquests i persones amb necessitats especials podrien poder viatjar de forma alternativa amb autobús o vaixell i de forma excepcional amb avió, tot i que, com a norma general, els viatges seran per tren.

Les assegurances de viatge i l’allotjament les hauran de costejar per la seva part els joves, que, en edicions prèvies, han contactat amb altres participants a través dels mitjans socials per formar grups per viatjar o quedar-se a dormir a les seves cases.

Notícies relacionades

Els joves seleccionats –per un comitè d’avaluació després d’avaluar totes les peticions i tenint en compte la població de cada país– es donaran a conèixer al juny i l’Executiu comunitari compta amb treure una quarta convocatòria, abans que acabi l’any.

Fins ara, prop de 30.000 joves, inclosos 2.684 espanyols, han pogut viatjar per Europa gràcies al programa DiscoverEU, l’objectiu del qual és permetre’ls descobrir el continent, entendre millor la diversitat europea i la seva riquesa cultural, així com els beneficis de la UE pel que fa a la llibertat de circulació, alhora que fomenta el sentiment de pertinença a Europa.