EQUIPAMENTS EDUCATIUS

La Generalitat promet retirar un centenar de barracons de les escoles

Educació invertirà 104 milions per construir 27 escoles i instituts nous

zentauroepp39865258 barcelona 30 08 2017 nuevas escuelas municipales en barracon190430192322

zentauroepp39865258 barcelona 30 08 2017 nuevas escuelas municipales en barracon190430192322 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat invertirà aquest any 104,7 milions d’euros en la construcció de 27 noves escoles i instituts, fet que permetrà la retirada de més de 100 mòduls prefabricats, ha assegurat aquest dimarts el conseller d’Educació, Josep Bargalló.  Aquestes inversions formen part d’un pla d’infraestructures educatives que té un horitzó de set anys i que es preveu que estiguin acabades l’any 2023, va assenyalar Bargalló. 

El conseller va concretar que es tracta de 21 noves actuacions, cinc grans ampliacions i una rehabilitació integral que executarà l’empresa Infraestructures.cat, el pressupost de la qual ja està aprovat. Bargalló ha destacat que les noves construccions "implicaran la retirada de més d’un centenar de mòduls prefabricats" i que es construiran seguint "les noves necessitats pedagògiques, amb àmplies aules i espais comuns". 

Una altra de les línies d’inversió per als pròxims set anys en centres educatius són 37 actuacions que s’estan executant o ho faran aviat, i en què s’estan invertint 152 milions i mig d’euros, ha anunciat el conseller. 

Un mandat del Parlament

Bargalló va afegir que el pla inclou una tercera línia d’inversions que s’articularà a partir de la firma de convenis entre Educació i 21 ajuntaments per construir 20 centres educatius.  Tot això forma part del pla d’obres per renovar el parc d’escoles i instituts que es va aprovar al Parlament fa uns dos mesos per donar resposta a les necessitats de noves construccions, ampliacions i rehabilitacions de centres educatius en educació infantil, primària, secundària i FP, va recordar el conseller. 

Notícies relacionades

A més, el pla inclou 250 actuacions més petites per millorar escoles i instituts i per a rehabilitacions, que impliquen una inversió de 24 milions d’euros, segons Bargalló. El conseller va qualificar les obres com “un gran pas endavant, que no s’havia pogut fer en els últims anys per diverses raons”. 

Les obres "contenen grans paquets com els que s’executaran a Badalona, Barcelona i Terrassa, entre altres grans ciutats" però també actuacions en zones petites "per donar resposta a tot el territori", ha destacat Bargalló.