AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Sis mesos de presó per a dos homes que van recriminar i van agredir unes lesbianes per fer-se un petó

Els condemnats van recriminar a les dues dones, els van ensenyar els testícles i un d'ells va pegar una d'elles

zentauroepp3145091 barcelona 2 07 2005 sociedad manifestacion de gays y lesbian180621151248

zentauroepp3145091 barcelona 2 07 2005 sociedad manifestacion de gays y lesbian180621151248 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts

L’Audiència de Barcelona ha ratificat els sis mesos de presó que un jutjat penal de Barcelona va imposar a dos homes quevan insultar i van agredir dues dones lesbianes perquè aquestes es feien un petó en públic en una cafeteria. La sentència, avançada aquest dissabte per la Cadena SER i que es pot recórrer al Tribunal Suprem, considera “evident” que es va tractar d’“un delicte d’odi per prejudicis de gènere”.

Els fets van passar l’octubre del 2016 en una cafeteria de la confluència de la Via Laietana amb la plaça Urquinaona de Barcelona quan els dos homes van recriminar a les dues dones perquè s’estaven fent un petó, els van ensenyar els testicles i un d’ells va pegar un cop de puny a una de les dues víctimes, la qual cosa per als jutges constitueix un delicte d’odi i un més de lesions. Els dos acusats, i altres persones que no han sigut identificades, van cridar a les dones: “Ei, no podeu fer-vos un petó en públic”.

L’Audiència de Barcelona avala en la seva resolució el relat “ferm, seriós i sense contradiccions” d’una de les víctimes, la “gosadia i determinació de la qual” va permetre identificar i detenir els seus agressors perquè va sortir corrents darrere d’ells i va aconseguir retenir-los fins que va arribar la policia. Els dos acusats, que ja tenien antecedents, hauran d’abonar, a més, una indemnització de 400 euros per a una de les dones increpades

Guiats per la seva animadversió

Notícies relacionades

En el relat de fets provats la sentència estableix que els dos condemnats van actuar “guiats amb la seva animadversió a la seva orientació sexual i a fi de burlar-se’n i humiliar-les” i que un altre d’ells va enganxar els testicles al vidre “a tall de mofa i provocació masclista”. Ells “van obrar moguts per la intenció de discriminar-les i per aquest motiu les van sotmetre a un tracte humiliant i vexatori que va lesionar la seva dignitat”, segons la sentència.

Per als jutges, a més, “és evident que les accions descrites eren objectivament humiliants i comportaven un menyspreu cap a l’orientació sexual de les destinatàries. Tingui’s en compte que es tracta de fets ocorreguts tant en la via pública com a l’interior de l’establiment, en presència de clients i vianants i que, a més, els dos acusats formaven part d’un grup d’almenys unes cinc persones, que van presenciar el que va passar amb alegria”.