INCIDÈNCIA PEL TEMPORAL

Un miler de passatgers de Renfe, parats per una avaria a Tarragona

La incidència ha quedat resolta a l'01.40 de la matinada, després de nou hores d'interrupció de la línia

La Generalitat ha mobilitza Protecció Civil i Mossos després que la companyia afirmés que no tenia transport alternatiu

undefined46749577 sociedad corredor  mediterraneo  vias de tren190420223228

undefined46749577 sociedad corredor mediterraneo vias de tren190420223228

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una avaria a la catenària a la línia Barcelona-València de Renfe, a conseqüència del temporal de vent que fueteja la costa mediterrània, ha afectat uns 2.500 passatgers de 20 trens. Tècnics d’Adif han restablert a la 01.40 hores d’aquesta matinada la circulació ferroviària entre Vandellòs i Cambrils després de nou hores interrompuda. L’avaria, registrada a les 16.45 de dissabte, ha afectat la línia R16 i trens de llarga distància del Corredor Mediterrani.

La companyia ferroviària només va poder gestionar un servei alternatiu, amb quatre autocars entre Cambrils i La Ametlla, per als passatgers de l’R16, i va afegir que això no ha sigut viable per als trens de llarg recorregut a causa de les dates de Setmana Santa i a la celebració d’un torneig de futbol internacional a Salou que ha impossibilitat trobar prou autobusos per poder atendre tots els afectats.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que ha activat el nivell d’alerta del pla d’emergència Ferrocat per dur a terme el trasllat dels passatgers afectats, la majoria dels quals realitzaven trajectes de llarga distància. El pla s’ha activat en altres ocasions després d’accidents i sinistres, però no és habitual que s’activi en el cas de trasllat de passatgers.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va aconseguir tres autobusos més per atendre el passatge afectat gràcies als seus convenis amb transportistes, així com duent a terme les operatives necessàries per al trasllat massiu de passatgers, amb la intervenció de policies locals i Mossos, que estan recolzant in situ la gestió dels autobusos i els passatgers. També han ofert l’ajuda de Creu Roja, que Renfe va descartar.

Mentrestant, Renfe ha suspès els trens que havien de sortir de Barcelona, València i Alacant fins que es restableixi la circulació i als viatgers se’ls oferirà el canvi de bitllet per a un altre dia, el reemborsament de l’import o esperar a la recuperació de la incidència.

Trasllat de trens

Segons un portaveu de la companyia, Renfe fins ara ha traslladat a València els trens afectats per l’avaria de la catenària i detinguts a Benicarló i Castelló, mentre que els situats a Tarragona van en direcció a Barcelona, després de constatar la impossibilitat de garantir que arribin aquesta nit a les seves destinacions inicials.

Aquesta és la solució que ha trobat la companyia ferroviària per fer front a les conseqüències de l’avaria del subministrament elèctric que s’ha produït aquest dissabte a la tarda entre les estacions de Vandellòs i Cambrils, a Tarragona. L’avaria, que ha tingut lloc a les 16.45 hores, ha afectat uns 2.500 passatgers d’uns 20 trens del Corredor Mediterrani.

Segons Emergències de la Generalitat Valenciana, a les estacions de Castelló, Benicàssim i Vinaròs estan parats tres trens amb un total de 1.100 passatgers, ja que en un d’ells viatgen 600 persones i en cada un dels altres dos, 250 passatgers, informa Efe. 

El tren parat a Vinaròs, que es dirigeix a Andalusia, podria tenir via de pas a mitjanit, si els tècnics d’Adif aconsegueixen arreglar la via perquè passi i puguin continuar el viatge.  

20 trens del Corredor Mediterrani

En un comunicat, la companyia ha assegurat que mourà els trens cap a València i Barcelona “a causa de la impossibilitat de garantir la mobilitat dels clients ja que tècnics d’Adif no poden garantir una hora raonable de restabliment”.

Durant la tarda, Renfe només ha pogut gestionar un servei alternatiu amb 4 autocars entre Cambrils i l’Ametlla, a Tarragona, per als serveis de Rodalies de l’R16.

Problemes amb els autocars

La celebració d’un torneig de futbol internacional a Salou ha impossibilitat, segons Renfe, trobar prou autobusos per poder portar als clients afectats a les seves destinacions, per la qual cosa s’ha optat per l’altra solució.

Notícies relacionades

A més, els viatgers que havien de sortir de Barcelona o de València i Alacant no ho faran fins que se solucioni l’avaria, i se’ls ha ofert canviar el bitllet per a un altre dia, tornar-los els diners o esperar la recuperació de la incidència.

Renfe ha lamentat l’avaria a la catenària i ha demanat disculpes als viatgers afectats.

Temes:

Renfe Trens