A CALIFÒRNIA

Cadena perpètua per als pares que torturaven els seus 13 fills

El matrimoni va demanar disculpes als fills, que encara viuen sota el trauma

undefined47821275 david turpin  second from right  and wife  louise  left  sit190419201933

undefined47821275 david turpin second from right and wife louise left sit190419201933 / Will Lester

1
Es llegeix en minuts
Efe

El matrimoni nord-americà que va ser acusat de torturar, maltractar i mantenir captius els seus 13 fills a la casa familiar al sud de Califòrnia ha sigut sentenciat aquest divendres a cadena perpètua en una cort estatal.

En una emotiva audiència de sentència celebrada en una cort de Riverside, després de declarar-se els progenitors el febrer passat culpables de 14 càrrecs, David i Louise Turpin van demanar disculpes als fills i els van expressar el seu amor.

Tots dos van abaixar el cap i es van netejar les llàgrimes mentre escoltaven a l’audiència el testimoni d’alguns dels fills, que no van ser identificats a la cort i un dels quals va reconèixer que encara té malsons, en què veu com colpegen i encadenen els seus germans. El cas va ser conegut com "la casa dels horrors".

"Els meus pares em van treure tota la vida, però ara l’estic recuperant", va dir una de les filles a la sala.

Alguns dels fills van assenyalar que fins i tot estimaven els seus pares i creien que tot el que els van fer era per l’amor que els tenien, i per això van demanar una sentència no massa dura, mentre que un altre va dir que els havia perdonat i que pregava per ells.

25 anys entre reixes

Segons es va informar a la cort, la parella té possibilitat de demanar llibertat condicional després de passar 25 anys rere les reixes.

El matrimoni va ser detingut el gener del 2018 després que una de les filles, de 17 anys aleshores, aconseguís escapar del domicili i trucar al telèfon d’emergència 911 per avisar que les seves germanes estaven "encadenades als llits" al domicili familiar, ubicat a la localitat de Perris.

Notícies relacionades

Les autoritats van descobrir després les condicions penoses i insalubres en què estaven els 13 fills, en aquell moment amb edats compreses entre els 3 i 29 anys, i que havien estat lligats amb cordes i cadenes, tancats en gàbies i alguns d’ells presentaven quadros de desnutrició greu.

"És el cas més horrorós que he vist en tota la meva carrera com a fiscal", va reconèixer al febrer el procurador de Riverside, Mike Hestrin, que va explicar que va acceptar la declaració de culpabilitat de la parella per evitar que les víctimes haguessin de declarar.

Temes:

Estats Units