Quatre detinguts

Avortada l'entrega de 150 quilos de coca a l'estació d'Atocha de Madrid | Vídeo

Entre els arrestats hi ha el líder de l'organització, que es va desplaçar des de Colòmbia per supervisar l'operació

it0ca 8lpfzr80fl / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han avortat l’entrega d’uns 150 quilos de cocaïna que s’anava a realitzar a l’estació d’Atocha de Madrid. Presumptament, els quatre detinguts formen part d’una organització de narcotraficants que introduïen la droga via marítima, a través d’embarcacions que feien escala a Huelva. Des d’allà era traslladada per carretera fins a Madrid. Entre els detinguts hi ha el líder de l’organització que va viatjar expressament des de Colòmbia per supervisar el transvasament de la droga. 

La investigació va començar el mes de novembre de l’any passat. Els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització de narcotraficants que introduïen estupefaents a Espanya via marítima, per a la seva posterior distribució per Europa.

Els agents van comprovar que la xarxa investigada havia enviat un carregament de cocaïna oculta en un habitacle del casc d’un vaixell portacontenidors que navegava regularment des de Colòmbia fins a Europa, realitzant parada a Huelva. Era tan elevat el seu grau de professionalitat, que per a l’extracció de la droga explicaven amb bussejadors especialitzats al seu servei.

Trasllat per carretera fins a Madrid

Una vegada que l’estupefaent es trobava a Espanya, era transportat fins a Madrid per al seu traspàs als membres del grup encarregats de la distribució. El trasllat es realitzava en vehicles amb 'caleta' o buits fabricats a l’interior per ocultar la droga.

Els investigadors van detectar que el pas de la droga s’anava a fer als voltants d’Atocha, per la qual cosa es va establir el corresponent dispositiu a la zona detectant el líder de la xarxa, que s’havia desplaçat expressament des de Colòmbia per supervisar els detalls de la intervenció i s’havia allotjat en un hotel dels voltants.

Notícies relacionades

Els agents van comprovar que el principal investigat entregava les claus d’un vehicle a un altre individu que, presumptament, s’encarregaria de la recollida. Dues hores més tard, una altra persona diferent s’acostava fins a l’aparcament de l’estació per recollir el turisme i emprendre la marxa, moment en què els agents el van interceptar i el van arrestar. A continuació eren detinguts els altres integrants que eren a la zona.

Després d’inspeccionar el vehicle, els policies van detectar un compartiment expressament elaborat i preparat per al transport de la droga que ocultava 58 paquets de cocaïna, i van localitzar als voltants, a més, un altre turisme amb 77 paquets més. En total s’han confiscat 135 paquets que contenien uns 150 quilos de cocaïna, així com uns 2.500 euros destinats a pagar una part del transport.