DES DE WEBS RUSSES

Alliberades tres dones víctimes de tràfic després de ser captades per internet

Els seus proxenetes les obligaven a exercir en un club de Medinyà

db01079c-6698-4a24-bf86-cd9550ecace7-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha alliberat tres dones víctimes de tràfic que havien sigut captades a través d’internet i que eren explotades sexualment en un club de Medinyà (Girona), en el marc d’una operació policial en la qual han detingut cinc dels responsables de la xarxa de proxenetes.

Segons informa la Policia Nacional, les dones havien acceptat mitjançant enganys treballar a Espanya després de respondre en pàgines web russes a ofertes "molt bones" quant a condicions econòmiques, que incloïen viatge i allotjament pagats.

Una vegada al club, el màxim responsable de l’organització els informava del deute que havien contret i els retiraven la documentació personal, mentre se les coaccionava perquè exercissin la prostitució com a mitjà de tornar el pagament.

Les investigacions van començar quan la Policia Nacional va rebre un correu electrònic en el compte que té obert com a part del seu pla contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. En aquest missatge s’informava de l’existència de diverses dones originàries de països de l’est d’Europa en aquest club de Girona, on eren víctimes d’una organització de proxenetes.

Promeses de 6.000 euros al mes

Els agents van comprovar la veracitat del correu i van esbrinar que aquesta banda criminal publicava anuncis en pàgines russes que oferien sous a Espanya superiors als 6.000 euros mensuals. 

Després d’un primer contacte, interessada i captador establien converses privades a través d’aplicacions de missatgeria instantània per concretar les condicions laborals.

A l'arribar a l’aeroport de Barcelona, les dones eren traslladades al club de Medinyà, on els retiraven la documentació, els informaven del deute contret, els oferien la prostitució com a via de pagament i, en cas de negativa, les amenaçaven, coaccionaven o agredien físicament per sotmetre-les.

26 dones exercint

L’entrada i registre a l’establiment va permetre la detenció dels cinc integrants de l’organització i l’aprehensió d’11.600 euros en metàl·lic, dos vehicles d’alta gamma, quatre rellotges de luxe i diverses joies, així com documentació relacionada amb les activitats sexuals de les víctimes.

Notícies relacionades

Al local hi exercien 26 dones de nou nacionalitats diferents, de les quals tres es van acollir als beneficis que ofereix la legislació i van ser posades a disposició d’una oenagé especialitzada en aquest tipus de casos.

Els detinguts, als quals s’imputen delictes de pertinença a organització criminal, tràfic d’éssers humans i relatius a la prostitució, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial.

Temes:

Prostitució