Mor Neus Català, supervivent dels camps d'extermini nazi, i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp28958857 neus catala190413185557

zentauroepp28958857 neus catala190413185557

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Mor als 103 anys Neus Català, supervivent dels camps d’extermini nazi. Militant esquerrana, aquesta infermera, que va ajudar a evacuar 180 nens durant la guerra civil, va ser escollida per al premi Català de l’Any el 2006


2) Els Mossos redueixen l’home atrinxerat al seu domicili de Barcelona després de 16 hores. La policia autonòmica estava negociant amb ell des de dissabte a les dues del migdia.

3) Els candidats a les municipals a Barcelona que van canviar de partit. Pràcticament totes les llistes inclouen polítics que abans van representar altres formacions. El procés ha motivat tant de tràfec, però també hi ha influït la vocació de supervivència.

Notícies relacionades

4) L’infrahabitatge desencadena fraus al padró. Famílies que viuen d’ocupes o en habitacions sense contracte no poden inscriure’s en la majoria de municipis catalans. Particulars i grups mafiosos s’aprofiten de la situació i ofereixen empadronament previ pagament, de vegades com una estafa.

5) ¿Qui s’ha emportat Janet Jumillas? Un mes després de la inexplicable desaparició de la veïna de Viladecans, els Mossos investiguen el cas com un crim. La dona, de 39 anys, és una mare soltera pluriocupada amb dos fills, que cuidava els seus pares i un germà.