L'home atrinxerat a Barcelona es va alterar després d'una discussió familiar

La seva mare va trucar al 112, i quan els Mossos es van presentar al domicili va amenaçar de disparar-se un tret si hi entraven

Els veïns expliquen que tant ell com la seva parella tenen un trastorn psiquiàtric i que feia anys que no sortien del pis

zentauroepp47763313 barcelona trinchera190414193752

zentauroepp47763313 barcelona trinchera190414193752

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L’atrinxerament  de l’home del carrer de Rosselló de Barcelona va començar amb una discussió familiar. En el 3r 2a, el domicili de l’incident, hi viuen una parella formada per un home i una dona que tenen –tots dos– un trastorn esquizofrènic. Fa anys que no surten de casa perquè estan convençuts que els espien. Ahir dissabte, al matí, la mare d’ell va acudir a veure el seu fill i la visita va acabar en una bronca. La mare va marxar i, com que va veure el seu fill massa alterat, va trucar al 112 per demanar auxili. 

Els Mossos, minuts més tard, van tocar el timbre del 3r 2a i li van pregar que obrís la porta, cosa que l’home es va negar a fer, visiblement nerviós. “No és que estigués atrinxerat”, aclareixen fonts veïnals, “és que no volia que ningú entrés a casa seva perquè s’ha tornat molt paranoic”. Com que ell amenaçava de suïcidar-se si hi entraven i els policies temien per la integritat de la seva parella, van trencar la porta i, a través del forat que van obrir a cops, van veure l’interior del domicili... i que l’home anava armat.

Arma a la vista

El sergent va aixecar les mans i va avisar per ràdio. La Guàrdia Urbana va tallar el carrer; el SEM hi va acostar ambulàncies, i els Bombers, un camió de l’Eixample. Els Mossos van activar els mediadors i el GEI, la seva unitat d’elit, especialitzada en assalts amb arma de foc. Tots els veïns van ser desallotjats en aquell instant i han hagut de pernoctar a hotels o amb familiars.

La negociació va ser inútil perquè l’home, cada vegada més alterat i més presa del seu trastorn, no entrava en raó. Tampoc deixava que la seva dona abandonés la casa. I ella accedia a seguir allà dins perquè ell insistia que no li faria cap mal. Però si els policies hi entraven, ell es dispararia un tret. 

A l’exterior, el rumor que un home armat s’havia atrinxerat al seu domicili no va tardar a córrer i es va disparar l’alarma a l’Eixample

Notícies relacionades

Cap a les 8.00 hores, i després d’una nit de negociació estèril, al GEI no li ha quedat més remei que intervenir-hi perquè des de la cuina s’han sentit sorolls semblants als d’una detonació d’arma de foc. Han rebentat la porta i han reduït l’home amb un tret de la pistola elèctrica Taser. L’home ja estava esgotat –l’atrinxerament va començar a les 14.00 hores de dissabte i ha acabat a les 8.00 hores de diumenge– i després de la seva detenció ha sigut traslladat a l’hospital en ambulància. Presumiblement, serà ingressat en un centre psiquiàtric. La seva dona ha sigut derivada a un altre hospital.

Els veïns han pogut tornar a les seves cases i el trànsit s’ha reobert al cap de pocs minuts. La pistola de l’home ha resultat ser de foguejament, tal com sospitava el GEI.