Primer cap de setmana de campanya electoral i altres notícies que has de saber avui, en un minut

sin-ttulo-1

sin-ttulo-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Crònica del primer dia de campanya. Casado assegura que lluitarà fins al final per sumar amb Cs i Vox, mentre Aznar torna a oferir un míting a Catalunya després de 16 anys absent. Rivera, d’altra banda, estrena la campanya a Màlaga. Segueix els actes de campanya


2) Parlen 10 víctimes d’abusos dels maristes de Lleida: “Som més de cent”, afirmen. I expliquen com el germà Moisès els tocava els genitals quan s’infiltrava en les revisions mèdiques.


3)El fulgurant augment dels preus a Barcelona en 20 anys. Actualment, a la capital catalana s’arriba a pagar fins a un 246% més que fa 20 anys per productes com el salmó. I el lloguer mitjà d’un pis era de 400 euros fa dues dècades, menys de la meitat que ara.


Notícies relacionades

4) Nissan anuncia un ERO de 600 persones a Barcelona. L’empresa pretén retallar costos en les seves plantes de Barcelona i Montcada. A canvi, la companyia prometia una inversió de 70 milions d’euros per adaptar la planta de pintura de la Zona Franca a les noves normatives i assegurar-ne la continuïtat.


5) El Barça se’n va a Osca sense Messi i uns altres cinc titulars. Valverde deixa a casa Piqué i Luis Suárez perquè estan sancionats per acumulació d’amonestacions, Sergi Roberto perquè té una sobrecàrrega en el bessó dret, Ivan Rakitic perquè té unes dècimes de febre, al capità –a qui “li va passar un tràiler per sobre”, descriu Valverde– i Sergio Busquets per excés de minuts. El partit, a les 16.45 hores, es pot veure a beIN Sports.