xacra a espanya

Només una de les 17 víctimes de violència masclista d'aquest any havia denunciat maltractaments

Una dona assassinada a les Canàries eleva a 992 les morts a Espanya des del 2003

La vicepresidenta Calvo recomana a les maltractades que, almenys, informin els serveis socials

zentauroepp47715150 graf9138  fuenlabrada c madrid   11 04 2019   la vicepreside190412151231

zentauroepp47715150 graf9138 fuenlabrada c madrid 11 04 2019 la vicepreside190412151231 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Només una de les 17 dones que han mort assassinades aquest 2019 en mans de les seves parelles o exparelles havia presentat denúncia per maltractaments. Per això, la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, ha demanat aquest divendres a les dones afectades que vagin als serveis socials a explicar que pateixen violència de gènere, "el problema més greu que hi ha a Espanya", ha remarcat la número dos del Govern. Calvo ha demanat a la ultradreta que no "dilueixi" aquest concepte.

Calvo s’ha referit d’aquesta manera a l’últim assassinat d’una dona de nacionalitat sueca a Las Palmas de Gran Canària, el marit de la qual ha sigut detingut, i que si es confirmés el crim masclista seria la víctima número 17 d’aquest any i la 992 des que el 2003 es van començar a comptabilitzar a Espanya. "Demanar que vagin a una comissària és molt per a dones que de vegades intenten saber el que els passa", ha dit Calvo, però ha recordat que poden acudir als Serveis Socials dels ajuntaments per parlar amb un especialista. "El que volem és que denunciïn", ha afegit en una entrevista a la Cadena SER.

Notícies relacionades

Per a Calvo, cada assassinat masclista "dona la mesura de la tragèdia" del que és la violència de gènere, "el problema més greu a l’agenda d’aquest país". "Si el problema més greu no és com s’assassina les dones pel fet de ser-ho, ja no ens hauríem de preguntar el que és greu", ha asseverat. "Desgraciadament, la ultradreta ha vingut a negar-ho; diluir el concepte de violència de gènere és perillosíssim i va ser un acord d’Estat", ha dit Calvo, que ha opinat que "negar aquesta realitat és debilitar-nos per combatre-la". 

María José Carrasco

La vicepresidenta ha discrepat amb la decisió de traslladar a un jutjat de violència sobre la dona el cas del suïcidi assistit de María José Carrasco, amb ajuda del seu marit, Ángel Hernández. "No hi ajuda res" investigar-lo com a violència de genero, ha dit Calvo, que ha assegurat que els jutges poden interpretar la llei, però en aquest cas s’ha expressat el desig de la dona de morir i hauria quedat resolt si s’hagués aprovat una llei d’eutanàsia.