en múrcia

Detingut un home que es va atrinxerar a casa seva després d'agredir la seva germana amb discapacitat

L'agressor, que va amenaçar amb un ganivet de pernil els veïns, es va parapetar al seu domicili durant tres hores

poli

poli

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Murcia

Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció d’un home de nacionalitat espanyola i de 53 anys com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces de mort amb arma blanca i violència domèstica sobre la seva germana amb discapacitat.

Segons informen fonts policials, fa uns quants dies, efectius de seguretat ciutadana es van desplaçar amb urgència a la pedania murciana de Casillas després de rebre una trucada al 091 alertant del violent estat en el qual es trobava un veí, que havia agredit la seva germana, que va en cadira de rodes, i l’havia amenaçat amb un ganivet.

Al lloc dels fets, els agents de la policia van tenir coneixement que aquest home també havia discutit amb altres veïnes, mentre brandava una arma blanca i les amenaçava. A una d'elles li havia llançat el ganivet mentre fugia, tot i que no va arribar a tocar-la.

Els agents actuants van intentar contactar amb l’agressor a través de finestres i portes del seu domicili, però estava en un estat elevat d’agressivitat, cridant, amenaçant, insultant i brandant un ganivet de tallar pernil, segons informen les mateixes fonts.

Davant del risc per als veïns, la Policia Nacional va activar el Protocol davant d’Incidents Crítics. D’aquesta manera es va desplaçar al lloc el negociador territorial i responsables de la Unitat de Prevenció i Reacció, així com integrants de la policia judicial, tots ells pertanyents a la Direcció Superior de Policia de la Regió de Múrcia.

Més de tres hores de negociació

Notícies relacionades

Es va iniciar així un cicle de converses que es van estendre més de tres hores. Ja avançada la tarda el negociador de la Policia Nacional va aconseguir que l’agressor sortís de casa seva. En aquell moment i, després d’amenaces i forcejaments, es va procedir a la seva detenció. Va ser assistit al lloc mateix pels serveis mèdics.

En dependències policials es van fer les compareixences i les preses de declaració oportunes. Donat el risc creat per a la comunitat de veïns es va sol·licitar una ordre d’allunyament. Després de passar a disposició judicial, l’autoritat judicial va ordenar la posada en llibertat de l’agressor, i va aplicar una mesura d’allunyament durant un any. Se'l va acompanyar per la retirada de les seves pertinences del domicili on van passar els fets.