Anar al contingut

LA FISCALIA HI RESTA IMPORTÀNCIA

Assassinat Laura Luelmo: Un error impedeix comptar amb l'àudio de la confessió de Bernardo Montoya

En la primera declaració, l'acusat va reconèixer ser l'autor del crim, però després en va culpar una exparella seva

Efe

Assassinat Laura Luelmo: Un error impedeix comptar amb l'àudio de la confessió de Bernardo Montoya

Un error, al no connectar un cable a l’equip informàtic, ha motivat que en el procediment contra Benardo Montoya, acusat de matar la jove Laura Luelmo a El Campillo (Huelva), no es compti amb l’àudio de la seva primera declaració al jutjat, en la qual reconeixia que era l’autor del crim.

El fiscal en cap de Huelva, Alfredo Flores, ha confirmat aquest extrem, si bé hi ha restat importància i ha dit que no creu que afecti el procediment, ja que sí que es té la transcripció de la secretària judicial, que "si bé no té la mateixa precisió que l’àudio, sí que té la mateixa validesa".

Així mateix, ha indicat que la condemna d’una persona no només es basa en la seva declaració, sinó que s’han de tenir més indicis o proves que en constatin la culpabilitat.

Montoya es va exculpar en la segona declaració

Per la seva banda, l’advocat de Bernardo Montoya, Miguel Rivera, ha explicat que espera accedir a la transcripció d’aquesta declaració i analitzar-la, ja que, segons el que hi estigui recollit i tenint en compte que en la segona declaració, del 4 d’abril, Montoya es va exculpar de tot el que va passar, no descarta sol·licitar la posada en llibertat provisional del seu client.

En aquesta primera declaració que no ha quedat gravada, que va tenir lloc el 23 de desembre, Montoya reconeixia haver abordat per sorpresa la jove a les portes de casa seva a El Campillo (Huelva) i haver-la colpejat fins a deixar-la inconscient per posteriorment portar-la a un paratge, abusar-hi sexualment i acabar amb la seva vida amb una pedra.

No obstant, en la seva última declaració judicial, Montoya responsabilitza de la mort de la jove de Zamora una exparella seva, de nom Josefa, que hauria conegut a la presó Puerto III.

El dia de la desaparició de Laura Luelmo, el 12 de desembre, segons va narrar, aquesta dona el va anar a veure a El Campillo i, al veure que la jove entrava a la vivenda que pressuposava que continuava sent del pare de Montoya, i moguda per la gelosia, la va requerir perquè se li acostés i va començar a insultar-la i colpejar-la i, ja dins de la casa, la va matar amb un martell, per després desfer-se tots dos del cos.