La UE i May ajornen el 'brexit' fins al 31 d'octubre i altres notícies que has de saber avui, en un minut

British Prime Minister Theresa May holds a news conference following an extraordinary European Union leaders summit to discuss Brexit  in Brussels  Belgium April 11  2019   REUTERS Yves Herman     TPX IMAGES OF THE DAY

British Prime Minister Theresa May holds a news conference following an extraordinary European Union leaders summit to discuss Brexit in Brussels Belgium April 11 2019 REUTERS Yves Herman TPX IMAGES OF THE DAY / YVES HERMAN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La pròrroga del 'brexit' trenca la unitat de la UE. Macron encapçala la línia dura a l’hora de posar condicions al Regne Unit, mentre els euroescèptics britànics intenten aprofitar la pròrroga per donar-li l’estocada definitiva a May.


2) Casado torna a denunciar 'fake news' després d’enredar-se amb l’SMI. El líder del PP ataca els mitjans malgrat que va dir que retallaria el sou, una afirmació que potser ajudi elsmilers d’indecisos a decidir el seu vot, quan queda una mica més de dues setmanes per a les eleccions del 28-A

casado / periodico


3) Primera imatge real d’un forat negre. La imatge confirma de manera definitiva la teoria de la relativitat d’Einstein, sobre la qual s’ha basat l’estudi de l’univers. Aquesta primera imatge ha generat una gran expectació i les xarxes s’han abocat a parodiar el seu aspecte, comparant-lo amb una rosquilla o l’ull de Sauron, d’‘El senyor dels anells’.

agujero-negro / periodico


Notícies relacionades

4) El Barça assalta l’Old Trafford per primera vegada (0-1). Els blaugrana afrontaran el pròxim dimarts el partit de tornada dels quarts de la Champions amb una mica de tranquil·litat gràcies a un autogol de Shaw i ambl’ensurt al cos després del cop de colze que Smalling li va donar a Messi. El Juventus de Ronaldo, per la seva banda, pateix per aconseguir l’empat a 1 davant l’Ajax.

5) L’Ajuntament de Barcelona prorroga dos anys la llicència per als restaurants del Port Olímpic. El pla per esborrar el rastre dels usos imperants de lleure nocturn i turisme, rellevats per potenciar la nàutica, l’esport i la divulgació marina, es retarda.