intent de segrest

'El Chicle' assegura que va forcejar amb la noia de Boiro només per robar-li el mòbil

La víctima sobre la trobada: "Em vaig dir 'intenta sortir d'aquí, perquè com tanqui el maleter, no en surts més'"

chicle / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Enrique Abuín Gey, àlies ‘el Chicle’,ha assegurat aquest dimecres que "va forcejar" amb una noia a Boiro "només" per robar-li el telèfon mòbil i ha negat que intentés ficar-la per força al seu cotxe.

Igual com el que va sostenir en la seva defensa en el 'cas Diana Quer', en què també està acusat, Abuín Gey ha dit que es trobava el 25 de desembre en un carrer de Boiro (la Corunya) perquè s’havia desplaçat allà per robar gasoil.

Quan va trobar un vehicle que "li interessava" per robar combustible, ha indicat, va aparcar el seu cotxe, una Alfa Romeo propietat de la seva dona, i s’hi va “acostar”. No obstant, no va aconseguir obrir el dipòsit del turisme i, quan tornava, va topar amb la noia "de cara". "Com que necessitava diners, li vaig demanar el mòbil. Només va ser això, res més. Vam forcejar i no em va voler donar el mòbil, però no recordo res més", ha dit davant del tribunal.

En tot cas, ha negat, a preguntes de la Fiscalia, que exerceix l’acusació, que esperés la noia a propòsit, que l’empenyés o que intentés ficar per força la dona al vehicle. "Jo la vaig deixar anar", ha conclòs.

El testimoni de la víctima

La noia de Boiro a qui suposadament va provar de segrestar José Enrique Abuín Gey, ha reconegut aquest dimecres ‘el Chicle’ com l’autor de l’agressió, que va tenir lloc el 25 de desembre del 2017, i ha assegurat que, després d’interceptar-la en un carrer de Boiro, la va amenaçar amb un ganivet i "la va empènyer" per ficar-la per força al maleter del seu vehicle. "Em vaig dir: intenta sortir d’aquí, perquè com tanqui el maleter, no en surts més", ha explicat davant del tribunal.

La noia ha declarat en la primera sessió del judici que se segueix a l’Audiència Provincial contra ‘el Chicle’ per l’intent de rapte a Boiro que va desembocar en la resolució del 'cas Diana Quer' i en què la Fiscalia demana per a ell més de 15 anys de presó.

La noia, que ha declarat darrere d’una mampara per preservar la seva identitat, ha narrat que ‘el Chicle’ la va interceptar en un carrer "poc il·luminat" mentre ella mantenia una conversa per WhatsApp, per això es va trobar "de morros” amb ell, que es trobava recolzat sobre el seu cotxe amb la porta oberta.

‘El Chicle’, ha explicat, li va demanar llavors que li entregués el mòbil, però ella s’hi va negar i li va oferir a canvi diners, una cosa que ell no va acceptar. "El mòbil era la meva única manera de salvar-me si en algun moment tancava la porta, per trucar a la policia", ha dit.

"No cridis o t’apunyalo"

La noia ha explicat també que Abuín Gey la va amenaçar amb un ganivet o objecte metàl·lic similar i li va dir "no cridis o t’apunyalo", per la qual cosa, ha admès, va témer per la seva vida. Després d’assegurar-li que tot era "una broma", 'el Chicle’, ha explicat, va acabar per "empènyer-la" cap al maleter, on va arribar a entrar a excepció de les cames i va poder observar que en el fons havia col·locat "una cosa blanca, un llençol o una tovallola".

Notícies relacionades

Després d’això, ha continuat, va provar d’"incorporar-se en "estat de xoc" per sortir del maleter: "Em vaig dir 'intenta sortir d’aquí, perquè com tanqui el maleter, no en surts més", ha explicat la víctima, que va rebre posteriorment l’assistència de dos testimonis que van sentir el forcejament.

Visiblement afectada, la noia ha escoltat també la reproducció d’un àudio de WhatsApp que va gravar accidentalment durant l’agressió i en què pot escoltar-se ‘el Chicle’ demanant-li reiteradament que li entregui el mòbil i la víctima suplicant-li que la deixi anar.

Temes:

Violadors