Rebuig majoritari d'un govern de dretes i altres notícies del dia, en un minut

pactos postelectorales gesop

pactos postelectorales gesop

1
Es llegeix en minuts

Les cinc notícies més importants del dia:

1. Rebuig majoritari d’un govern de dretes. La idea d’un pacte a tres bandes entre el PP, Ciutadans i Vox és la menys preferida pels futurs electors del 28-A. Una aliança entre el PSOE i Podem, la més valorada. Avui el CIS publicarà una macroenquesta electoral.


2. Una investigació de Bèlgica apunta un fiscal de l’Audiència Nacional com a implicat en l’espionatge a Carles Puigdemont.  Carlos Bautista Samaniego estava en un hotel de Brussel·les que la policia considera clau en l’operació de seguiment de l’expresident sense permís belga.


3. El Suprem permetrà als polítics presos recollir les seves actes de diputats. L’alt tribunal, que aquest dimarts es pronunciarà sobre si els dirigents independentistes poden participar en la campanya electoral, entén que mentre no hi hagi condemna, no se’ls pot privar de cap dret. 

4. L’alcohol és un potent cancerigen. Els experts recorden que l’11% dels tumors a Espanya són atribuïbles al consum de begudes amb graduació.

Notícies relacionades

5. La Generalitat destina 14 milions a l’any a la promoció econòmica exterior. Hi ha 40 oficines i 130 persones dedicades, el doble que la Comunitat Valenciana. 

5.