Condemnat per escoltes il·legals

El fugitiu més buscat de Polònia, detingut a València | Vídeo

L'empresari va amenaçar de saltar al buit des d'un novè pis en el moment de la seva detenció

20190406 432167 oppoloniar 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut a Cullera (València) l’“home més buscat per les autoritats poloneses”, un multimilionari que va ser condemnat per fer escoltes il·legals a les zones VIP d’un restaurant de Varsòvia per obtenir informació confidencial. El sospitós va amenaçar de saltar al buit des de la novena planta del pis on es trobava quan el volien arrestar.

La investigació s’emmarca en l’anomenada operació ‘Record’, que va començar el dia 1 d’abril, quan les autoritats poloneses van emetre una Ordre Europea de Detenció per delictes contra l’ordre públic i la seguretat de l’Estat.

La televisió pública polonesa, TVP, s’ha fet eco de la detenció aquest dissabte i ha identificat l’arrestat com a Marek Falenta. Així mateix, la policia polonesa, en un tuit en el seu compte oficial, ha agraït el “sòlid treball” i la “molt bona cooperació internacional” duta a terme en l’operatiu.

Es tracta d’un multimilionari polonès que va començar la seva carrera professional amb 22 anys i que es va convertir en un especialista en inversió. És propietari de nombrosos immobles a Polònia i el 2013 va ocupar el número 67 en la llista de Wprost (Top100 fortunes poloneses). Durant el 2013 i el 2014 va fer escoltes i gravacions il·legals a les zones VIP d’un restaurant a Varsòvia a fi d’obtenir informació confidencial, fet pel que va ser jutjat i condemnat. Llavors va fugir per evitar la presó, ha detallat la Policia Nacional.

Policies espanyols i polonesos

Els investigadors van aconseguir trobar el rastre del fugitiu a la província de València. Un dispositiu format per policies espanyols i polonesos va permetre localitzar-lo en un pis de luxe a Cullera, on residia discretament en companyia de la seva parella.

Notícies relacionades

Quan els policies es van personar a la vivenda, la parella del fugitiu va demanar als agents que entressin urgentment a la casa, ja que el sospitós, a l’adonar-se de la presència policial, amenaçava de saltar al buit des del balcó de la novena planta.

Els policies van provar de calmar-lo i van activar el protocol del negociador. Finalment, van aconseguir convèncer-lo perquè deposés la seva actitud i el van detenir sense més incidents.