Homologats

Aquests dos models de cadires de cotxes per a nens tenen fallades de seguretat

L'OCU denuncia que Babystyle Oyster + Base dualfix Isize i Chicco Oasys i-Size + Base i-Size obtenen "mals resultats" en les proves de xoc frontals i recomana no utilitzar-les

sillitas-coche

sillitas-coche

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha advertit aquest divendres de fallades de seguretat en els models homologats de cadires de cotxe per a nens Babystyle Oyster + Base dualfix Isize i Chicco Oasys i-Size + Base i-Size, que obtenen "mals resultats" en les proves de xoc frontals, i per això va recomanar els usuaris que deixin d’utilitzar-les. 

Segons va informar l’OCU a través d’un comunicat després de la realització de la seva última anàlisi anual de cadires de cotxes per a nens, durant la prova de xoc frontal de la cadira Chicco Oasys i-Size + Base i-Size, que es pot adquirir en botigues amb els conjunts Chicco Trio Style Go Up i Trio Love up, una de les sivelles que subjecta l’arnès de la cadira "es trenca i el ‘dummy’ que simula el nen deixa d’estar subjecte per l’arnès". "En cas d’accident greu, els nens podrien patir danys importants", assegura.

Venda per internet

Pel que respecta al model Babystyle Oyster + Base dualfix Isize, que no es comercialitza en botigues físiques a Espanya, tot i que es pot adquirir a través d’Internet, durant aquesta prova la cadira "es desprèn de la base i surt projectada cap endavant, i això exposa el nen a un risc de danys seriosos", precisa l’OCU, mentre remarca que les dues cadires "estan homologades i són legals".

Notícies relacionades

No obstant, l’organització indica que les anàlisis que realitza "encara són més exigents" que els requerits en l’homologació de les proves de xoc i insisteix que aquests dos models no les han superat.

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha posat en coneixement de Chicco el problema de la seva cadira i, segons va apuntar en el comunicat, la marca "ha reconegut la fallada" i s’ha compromès a "substituir gratuïtament" la peça defectuosa a tots els usuaris que comptin amb aquest model, que es comercialitza des del passat 27 de setembre del 2018.