Carta al Ministeri d'Interior

Demanen cinc anys a un guàrdia civil que va suplantar el seu superior per alertar sobre Podem

Tres dies més tard l'acusat va remetre una nova missiva en la qual es disculpava pel contingut de la primera carta

undefined46121489 pablo iglesias181204142131

undefined46121489 pablo iglesias181204142131 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Fiscalia de Madrid demana cinc anys de presó per a un capità auditor de la Guàrdia Civil que va utilitzar presumptament la identitat d’un coronel per remetre una carta al ministre de l’Interior en la qual l’advertia que Podem i el seu líder, Pablo Iglesias, "posen en perill la cohesió social i la unitat de la pàtria". 

El representant del Ministeri Públic imputa José Miguel G.R. un delicte continuat de falsificació de document privat. L’acusat serà jutjat el pròxim dijous.

L’escrit d’acusació, afirma que José Miguel "amb ànim de perjudicar el coronel de la Guàrdia Civil" va redactar una carta el 23 de febrer del 2015 (aniversari de l’intent de cop d’Estat de Tejero) dirigida al ministre de l’Interior en la qual utilitzava el seu nom i cognoms "i reproduïa falsament la seva firma". 

En aquesta missiva l’acusat afirmava que el Govern no havia adoptat cap mesura per evitar l’"imminent" perill que amenaçava la pàtria: el "comunista" Pablo Iglesias

També la va enviar a dos dirigents d’IU

Sempre amb l’ús fals de la identitat del coronel acusat advertia en la missiva, que també va ser enviada a dos dirigents d’Izquierda Unida, de les "conseqüències terribles" que podria tenir un triomf electoral de Podem i manifestava que el seu primer deure com a soldat era reconduir ‘manu militari’ la situació del Govern "que s’ha revelat des de tot punt de vista inepte i incapaç". 

Les firmes havien sigut reproduïdes "fraudulentament" per l’acusat d’una firma original d’un document autèntic, un contracte de subministrament de combustible del 22 de febrer del 2010, extret per l’acusat des de la Comandància de la Guàrdia Civil de Santa Cruz de Tenerife on donava servei i al registre de la qual tenia accés per raó de les seves funcions com a oficial jurídic. 

Notícies relacionades

Tres dies més tard el capità va accedir sense permís al número d’identificació personal del seu superior i finalment "utilitzant el mateix procediment" va remetre una nova carta en la qual es disculpava del contingut de la primera carta i en la qual novament va utilitzar el seu nom, cognoms, la identificació professional del coronel i la seva firma". 

[endif]