A TERRASSA

Presó per a dos conductors que van causar una mort al picar-se en un carrer de Terrassa

El jutge els imposa a cada un tres anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent

No només es condemna qui va xocar contra la víctima, sinó també l'amic que anava en un altre cotxe

zentauroepp30448129 terrassa190404171814

zentauroepp30448129 terrassa190404171814

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Anaven ràpid i beguts conduint per Terrassa. Havien menjat junts en una àrea de pícnic i semblava que la gresca per a ells no tenia final. Sergio E. i Alejandro G. no van donar importància al fet que havien ingerit més alcohol del permès i es van posar al volant dels seus cotxes. No se sap si per casualitat o de manera intencionada, es van tornar a trobar a la nit al carrer de França i van iniciar una boja carrera que va acabar en desgràcia. Si jugues amb foc et pots cremar. Els dos amics, pel que sembla, es van picar (primer m’avances tu i després ho intento jo), fins que un dels cotxes va perdre el control i va xocar amb un Citroën Saxo que circulava en sentit contrari. La conductora, Cristina C.M, que tenia 29 anys i era mare de dues nenes, va morir. La seva mort és un homicidi imprudent. Així ho ha estimat un jutge que ha condemnat a tres anys de presó els que van provocar l’accident.

El magistrat no només ha imposat la pena de presó a Sergio E., que va ser qui va col·lidir a 111 quilòmetres per hora amb el cotxe de la víctima, sinó també contra Alejandro G., el seu amic, que conduïa l’altre vehicle. Considera que tots dos van ser els culpables de l’accident mortal. Ara per ara, només el primer ha trepitjat la presó. Hi va estar uns mesos. Si es confirma la condemna, tornarà a entrar-hi de nou. Però aquesta vegada no només ell, sinó amb el seu amic. Únicament els queda la possibilitat de presentar un recurs.

El 6 de juny del 2015 marcava les 21.15  hores. Sergio E., que tenia 21 anys, es va posar al volant del seu Peugeot per l’avinguda del Vallès de Terrassa. La sentència afirma que abans havia ingerit begudes alcohòliques, “la qual cosa minvava les seves facultats per conduir”. Anava a una velocitat molt superior al límit dels 50 quilòmetres per hora establert. Segons el jutge, pilotava “amb absolut menyspreu les normes de circulació i posant en risc la seguretat de la resta dels usuaris de la via”. En aquest vehicle viatjaven dues joves més.

Pèrdua de control i salt al carril contrari

Notícies relacionades

Alejandro G. conduïa el seu MG-ZR. També depassava el límit de velocitat i havia begut alcohol. Juntament amb el seu amic Sergio E. i altres persones havien anat a menjar. Tots dos s’havien adonat “de la presència mútua”. El primer va avançar el segon i després, ja a l’avinguda del Vallès i quan es trobaven en paral·lel, Sergio va fer una maniobra cap a l’esquerra per canviar de carril, va fregar el lateral del seu amic i va perdre el control.  El cotxe va saltar per sobre de la mitjana del carrer, va creuar els dos carrils de sentit contrari i va col·lidir frontalment amb el Citroën Saxo que conduïa la Cristina, la família de la qual ha sigut representada per l’advocat Daniel Salvador.

La sentència remarca que l’elevada velocitat dels vehicles dels condemnats i la “presència d’alcohol en l’organisme de tots dos” no van permetre que Alejandro G i Sergio E. tinguessin temps de rectificar i evitar que els seus cotxes freguessin. El jutge afirma que tots dos van actuar “amb imprudència greu”. Primer per la presència d’alcohol en els seus organismes i segon per la velocitat a la qual circulaven els dos vehicles. Aquesta velocitat ha sigut possible determinar-la arran de les imatges d’una càmera de seguretat d’un supermercat. El tercer element que va influir en l’accident el canvi de carril de Sergio E., una maniobra, que segons la resolució, la va realitzar l’acusat “obviant les més elementals normes de cura”, sense comprovar que al seu costat hi havia el cotxe del seu amic.