Condició "imprescindible" per a una empresa

Polèmica masclista al Circuit de Navarra: busquen hostesses amb talla 95 o 100 de pit

Els responsables del circuit s'han desvinculat de l'anunci per considerar-lo "sexista"

zentauroepp36832854 azafata formula180201202114

zentauroepp36832854 azafata formula180201202114 / ANDREJ ISAKOVIC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una empresa encarregada de buscar personal per a esdeveniments genera polèmica per oferir dos llocs d’hostessa al Circuit de Navarra per a dones amb "una talla 95 o 100 de pit" i qualificar la condició com a "imprescindible" per poder accedir al lloc de treball.

"Imprescindible tenir una talla 95 o 100 de pit". Així comença el polèmic anunci. L’oferta afirma que estan seleccionant "dues hostesses d’alta imatge amb disponibilitat per viatjar el cap de setmana al Circuit de Navarra sortint el divendres 5 a la tarda i tornant el diumenge 7", i precisa que "la feina consistirà a acompanyar un pilot del circuit" amb un "salari de 200 euros nets i despeses pagades".

Després de les controvèrsies aixecades per la publicació de l’anunci, i a pocs dies de l’inici de les proves dels campionats d’Espanya de Turismes, Resistència i Fórmula 4, els responsables del Circuit de Navarra han fet públic aquest dimarts un comunicat en el qual asseguren que no tenen "res a veure" amb l’anunci.

Notícies relacionades

"Des del Circuit de Navarra, Arcos Motorsport SL, empresa gestora d’aquesta instal·lació, volem comunicar que no tenim res a veure amb l’anunci publicat des de Garbo Events", assenyalen els responsables del traçat. D’aquesta forma es desvinculen de l’anunci que fa "referència a una determinada oferta d’ocupació per a hostesses, amb un mínim de requisits, per acompanyar un pilot en la carrera que es disputarà aquest pròxim cap de setmana" al seu circuit.

"Des d’aquesta instal·lació sempre hem defensat la igualtat de drets i estem totalment en contra d’accions, peticions o, com en aquest cas, d’anuncis sexistes," conclouen els responsables del Circuit de Navarra